Cartago - Costa Rica
Cartago Costa Rica

Reistips voor Cartago

Cartago is een echte zakenstad in het Centrale Hoogvlakte van Costa Rica. De stad wordt omringd door bergen en heeft daarom ook de nodige rust te bieden. Niet voor niets werd op enkele kilometers buiten het centrum gekozen voor een kliniek voor TBC-patiënten. Deze schone lucht en de oase van rust zou de patiënten goed doen.

De stad werd in 1563 gesticht door de Spaanse gouverneur Juan Vasquez de Coronado.  Driehonderd jaar lang was Cartago de eerste hoofdstad van het land. Die status verloor het toen de Volcán Irazu vrijwel de gehele stad verwoestte na een vulkaanuitbarsting in 1723. De eeuwen erop werd de stad ook nog getroffen door twee heftige aardbevingen. Alleen de Basilica de Nuestra Senora de Los Angeles staat uit deze tijd nog overeind. Deze kathedraal is een pelgrimsoord. Ieder jaar in augustus komen pelgrims uit het gehele land hierheen om te bidden.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Cartago

Booking.com