Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte - Costa Rica
Monteverde Costa Rica

Reistips voor Monteverde

Monteverde is wereldberoemd om zijn mysterieuze nevelwouden. Over de nevelwoudreservaat hangt bijna altijd een dichte mist en loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. In dit gebied valt een enorme hoeveelheid neerslag per jaar. Met ongeveer 2600 mm is dat ongeveer vier keer zoveel als in Nederland. Maar hierdoor heb je een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.

Monteverde is behoorlijk toeristisch en dit heeft alles te maken met de vele activiteiten die hier mogelijk zijn. Zo kun je de Skywalk lopen, waarbij je via verschillende hangbruggen boven het bladerdek van het oerwoud kunt wandelen. De hangbruggen hebben een totale lengte van meer dan een kilometer en geven de bezoekers een geweldig uitzicht over het nevelwoud. Waaghalzen kunnen ook meedoen aan canopy-tours, waarbij je via een kabel door het woud slingert van boom tot boom. De beroemde tarzanswing mag gedurende deze tour niet ontbreken.

Met zoveel natuur is het natuurlijk ook niet gek dat er een enorme diversiteit aan flora en fauna te vinden is. Er groeien hier maar liefst 1500 soorten planten, waaronder ruim 400 soorten orchideeën. Veel kikkersoorten, waaronder de aardbeikikker, glaskikker en roodoogmakikikker, zijn hier te bewonderen en ook verschillende kolibrie- en vlindersoorten fladderen hier rond. Ook grote zoogdieren zoals wasberen, apen en de luiaard leven hier. Met een klein beetje geluk kun je zelfs de quetzal spotten. Bij één van de vele wandelingen kun je veel van deze dieren wellicht zien.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Monteverde

Booking.com

Boek vooraf een activiteit