Parque Nacional Rincón de la Vieja - Costa Rica
Parque Nacional Rincón de la Vieja Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Rincón de la Vieja

In de provincie Guanacaste en het thuisland van de Costa Ricaanse cowboys ‘sabañeros’ vinden we het Parque Nacional Rincón de la Vieja. Dit nationale park wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Om het park te bereiken moet er een omweg worden genomen die vele toeristen niet zien zitten en er zijn weinig accommodaties te vinden in het park dat maar liefst 14084 hectare groot is. Er zijn twee ingangen met parkwachters. Deze zijn te vinden aan de westelijke kant van het park; Pailas, en 5 kilometer voorbij het kleine stadje San Jorge; Santa Maria. Er moet een bedrag worden betaald aan de parkwachters en houdt er rekening mee dat er na 15.00 geen bezoekers meer worden toegelaten.

De naam Rincón de la Vieja betekent ‘Plek van de oude vrouw’. Dit verwijst naar een legende waarin een vader de minnaar van haar jonge dochter in de vulkaan gooit. Het meisje zou verder leven met geneeskrachtige gaven Het park is onder meer bekend door de vulkaan Rincón de la Vieja, welke nog altijd actief is. De 1900 meter hoge vulkaan barstte in 1991 voor het laatst uit. Er zijn ontelbare borrelende zwavel- en warmwaterbronnen, en stoomspuitende geisers te vinden door de vulkanische activiteit. Deze kunnen worden bezocht door één van de vele trails. De wandelpaden zijn soms nauwelijks zichtbaar en gaan recht door de natuur. De afwisseling van het gebied is opvallend. Riviertjes, bossen, vulkanische modderpoelen wisselen elkaar af. Er zijn watervallen en fumarolen te zien.

In het nationale park ontspringen 30 rivieren en er zijn vele dieren te spotten, zoals eekhoorntjes, brulapen, slingerapen, kapucijnapen, gordeldieren, neusberen, agouti’s, eekhoorntjes en luiaarden. Ook zijn er vele vogels te spotten.

Verhalen over Parque Nacional Rincón de la Vieja

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Rincón de la Vieja

Booking.com