Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte - Costa Rica
Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte

Het natste nationale park van Costa Rica, is het Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte. Per jaar valt hier ongeveer 8000 millimeter regen. Het gehele jaar regent het hier en het water voedt het gebied met de snelstromende rivieren. Een bezoek aan het nationale park dient daarom ook goed geplant te worden. Het beste is om het park in de maanden februari en april te bezoeken, omdat dit de periode is met de minste regenval.

Het Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte beschermt sinds 1982 583 km² van het Talamanca-gebergte. Er is een enorm hoogteverschil en verschil in vegetatie. Er zijn regenwouden en dwergregenwouden. Veel dieren leven in dit gebied, waaronder miereneters, jaguars, apen, tapirs en otters. Vogelliefhebbers zullen ook hier aan hun trekken komen, want er zijn ruim 300 soorten gespot. Ook de quetzal wordt hier regelmatig gespot.  Het park bevat goed gemarkeerde paden en is ideaal om te wandelen. Er zijn meerdere kleinere routes uitgestippeld. Er zij watervallen te zien, waaronder de Sendero La Catarata.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerte

Booking.com