Ciego de Ávila Cuba

Reistips voor Ciego de Ávila

In 1528 werd Ciego de Ávila gesticht door de conquistador Jácome de Ávila. Destijds was deze stad niet meer dan een grote boerderij midden in het bos, wat men in Cuba ‘ciego’ noemt. In 1840 werd het pas een stad. Tegenwoordig is het een plattelandsplaats met huizen van twee verdiepingen met neoklassieke zuilen ervoor en paardenkarren in de straten. De weinige toeristen die Ciego de Ávila bezoeken, zijn meestal op doortocht naar de cayos in de Jardibes del Rey-archipel.

De stad heeft een multicultureel karakter en biedt zowel boerenfeesten van Spaanse originele, de parrandas, vergelijkbaar met die van het plaatsje Remedios. Ook zijn er merengue- en congo-dansshows, met name in de wijk waar de Jamaicaanse en Haïtiaanse immigranten wonen. Ciego de Ávila heeft ook een fietsschool, waar kinderen van over het hele eiland lessen volgen. Met Driekoningen is de stad het beginpunt van de één maand durende Vuelta Internacional por la Paz. Dit is een wielerwedstrijd in de trant van de algemeen bekende Tour de France.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Ciego de Ávila

Booking.com