Baños del San Juan - Las Terrazas - Cuba
Las Terrazas Cuba

Reistips voor Las Terrazas

Het dorp Las Terrazas ligt in het gebied Sierra del Rosario. Dit gebied van 25.000 ha is door de UNESCO uitgeroepen tot Biosfeerreservaat. De woeste grond van de Sierra del Rosario gaat schuil onder tropische en bladverliezende bomen en planten. Het gebied is het domein van ruim 90 verschillende vogelsoorten en diverse soorten reptielen en amfibieën.

Het bekendste dorp van de Sierra del Rosario is Las Terrazas. Het dank zijn naam aan de voor de pijnbomen aangelegde terrassen die nu het gezicht van de regio bepalen. De 900 inwoners leven van het onderhoud van de bossen en het ecotoerisme. Het toerisme is tot bloei gekomen na de bouw van het van het Moka-hotel. Dit hotel is een prima uitvalsbasis voor aantrekkelijke, maximaal twee uur durende wandeltochten door het natuurgebied. De oude koffieplantage Buena Vista is vrij toegankelijk en heeft een restaurant. Tijdens de tocht langs de San Juan-rivier naar de Cañada del Infierno, kun je veel inheemse vogelsoorten spotten, zoals de zunzún-kolibrie, de tocororo en de cartacuba. Veel lokale mensen zoeken de verkoeling en gezelligheid op bij het Baños del San Juan. Enkele poeltjes met water biedt verkoeling en er wordt gebarbecued en gekletst door de mensen.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Las Terrazas

Booking.com