Cuevas de Bellamar - Matanzas - Cuba
Matanzas Cuba

Reistips voor Matanzas

Matanzas ligt aan een grote baai en is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. De haven van Matanzas is de op drie na belangrijkste exporthaven voor suiker ter wereld. Vanwege de vele bruggen over de Yumurí – en San Juan-rivier, wordt de stad ook wel ‘Creools Venetië’ genoemd. Een andere bijnaam is het ‘Athene van Cuba’. Beide aanduidingen stammen uit de 19e eeuw, toen het culturele leven van Matanzas, het centrum van een bloeiend agrarisch gebied, dat van Havana overtrof. De straten van Matanzas worden officieel aangegeven met een nummer, maar in praktijk worden hun koloniale namen nog steeds gebruikt. Het oude centrum is in een paar uur volledig te bezichtigen. Een goed beginpunt is het Plaza de la Vigia, die door de Concordia- en Calixto García-brug met andere wijken verbonden is. Op het plein staat een beeld van een onbekende soldaat uit de onafhankelijkheidsoorlogen. Hierom heen staat het neoklassieke brandweerkazerne uit 1989, het Paleis van Justitie uit 1826, het Museo Provincial, het Teatro Sauto en de Ediciones Vigía. Maar éen van de meest fascinerende bezienswaardigheden ligt op 5 kilometer ten zuidoosten van Matanzas; de Cuevas de Bellamar.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Matanzas

Booking.com

Boek vooraf een activiteit