Parque Nacional Desembarco del Granma - Cuba
Parque Nacional Desembarco del Granma Cuba

Reistips voor Parque Nacional Desembarco del Granma

Het Parque Nacional Desembarco del Granma maakt deel uit van de Sierra Maestra, in het zuidoosten van Cuba. Het ligt in en rondom de Cabo Cruz. Het park meet 40.000 ha, maar heeft weinig faciliteiten. Wel herbergt het een rijke flora en fauna. Zo groeien hier enkele bijzondere orchideeën. In totaal komen er 512 soorten planten voor, waarvan ongeveer 60% inheems is. Ook leven er 13 soorten zoogdieren, 110 soorten vogels, 44 soorten reptielen en 7 amfibiesoorten. Het park kent de meest unieke kustlandschappen van het land, met indrukwekkende kliffen en de grootste en best bewaarde systeem van zeeterrassen (zowel boven als onder de zeespiegel) op kalkhoudende rots. Het park bevat verder het koraalrif van Cabo Cruz, zeegrasvelden en mangrovebossen. Er zijn ook grotten te bezichtigen. Verschillende locaties herinneren aan de reis van de revolutionairen na hun aankomst met de Granma. Het in 1956 door Fidel Castro opgerichte Commandancia de la Plata is het hoofdkwartier dat nabij de kust van Las Coloradas gelegen is. Het Parque Nacional Desembarco del Granma staat tevens op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel bij Parque Nacional Desembarco del Granma

Booking.com