Penísula de Zapata - Cuba
Península de Zapata Cuba

Reistips voor Península de Zapata

Península de Zapata is een schiereiland en vernoemd naar de landeigenaar die het gebied in 1636 door de Spaanse Kroon kreeg toegewezen. Het is een van de dunst bevolkte gebieden van heel Cuba en bestaat voornamelijk uit moeras. In deze habitats leven ongeveer 150 soorten vogels, waaronder de zunzuncito, de Cubaanse dwerguil, de Zapata-ral (zeldzame soort waterral), waterhoentjes en diverse soorten papegaaien en reigers. Langs de kust zijn lamantijnen te zien en in het voorjaar krioelt het van de krabben op het strand die in deze periode paren. Sinds de jaren zestig worden ook de plaatselijke krokodillen beschermd en kunnen deze worden gespot. Een deel De Laguna de las Salinas is te bezoeken en veel dieren kunnen hier worden gespot. In november tot mei overwinteren veel vogels in de Laguna de las Salinas.

In het verleden leefden de bewoners van Península de Zapata van turfsteken en houtskool branden. Tegenwoordig is het een van de rijkste wildreservaten in het Caribisch gebied. Steden als Playa Larga, Playa Girón en Guamá zijn het bezoek waard. Rond Boca de Guemá is tevens de Criadero de Cocodrilos, een krokodillenkwekerij. Tussen Playa Larga en Playa Girón is een 70 meter diepe cenote, La Cueva de los Peces. Dit is een ideale plek om te duiken en snorkelen.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel bij Península de Zapata

Booking.com