Saltón - Soroa - Cuba
Soroa Cuba

Reistips voor Soroa

Vanuit Havana kun je door de vallei rijden naar Soroa. De weg hierna doorkruist een rustig gebied met akkers en landelijke dorpen. Soroa ligt 250 meter boven de zeespiegel, midden in een tropisch woud. Het dorp dankt zijn naam aan de twee Baskische broers Lorenzo en Antonio Soroa Muñagorri. De twee broers kochten hier rond 1856 enkele koffieplantages en in korte tijd heersten zij over het gehele gebied. Een van de landerijen in de vallei, Finca Angerona, was in de 19e eeuw het toneel van de beroemde liefdesaffaire tussen de Frans-Duitse Cornelius Sausse, die de hoeve in 1813 bouwde en het Haïtiaanse meisje Ursele Lambert. Tegenwoordig is het stadje Soroa een vakantieoord met diverse trekpleisters. De spectaculairste bezienswaardigheid is de waterval Saltón van de rivier de Manantiales. Ook heeft het stadje een orchideeëntuin, welke uitgeroepen is tot nationaal monument. Deze orchideeëntuin heeft de grootste orchideeëncollectie van de hele wereld met meer dan 700 soorten. De tuin was vooral geliefd bij Hemingway.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Soroa

Booking.com