Topes de Collantes - Cuba
Topes de Collantes Cuba

Reistips voor Topes de Collantes

Ongeveer 30 kilometer ten noorden van Trinidad ligt het mooie en uiterst groene gebied Topes de Collantes. Dit Nationale Park ligt in het Escambray gebergte, wat tevens ook de naam is van de derde hoogste gebergte van dit reservaat. De hoogste piek is de Suan Juan met zijn 1140 meter. Topes de Collantes ligt bijna 800 meter boven de zeespiegel. In het ongerepte landschap groeien pijnbomen en eucalyptus, maar ook bladverliezende bomen, varens en andere tropische planten. Door de wind van de Atlantische oceaan is de noordkant een goede vluchtplaats voor de planten en dieren, terwijl het zuiden wat droger is. De grootste attractie van Topes de Collantes is toch haar natuur. Grotten, rivieren, watervallen, valleien, natuurlijke zwembaden met kristalhelder water en bergen omzoomd met de Mariposa (een vlinder lelie) zijn in dit gebied te vinden. Er groeien meer dan 40 soorten inheemse orchideeën en 100 soorten varens , maar ook gember en koffie. Koffieboeren woonden immers in dit gebied.

Doordat de verbinding met Trinidad tegenwoordig goed is, komen veel toeristen ook naar Topes de Collantes. Er zijn daarom hotels en resorts te vinden in dit gebied. Vanuit hier worden excursies aangeboden om de grot La Batata en de waterval Salto del Caburni te bezoeken. Deze bezienswaardigheden zijn het beste te bezoeken door een wandeling of een rit met een vrachtwagen, omdat de wegen voor een normale auto erg slecht zijn.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel bij Topes de Collantes

Booking.com