Trinidad - Cuba
Trinidad Cuba

Reistips voor Trinidad

Een van de bekendste en beroemdste plaatsen in heel Cuba is Trinidad. De stad werd in 1988 samen met de Valle de los Ingenios op de werelderfgoedlijst geplaatst. Trinidad werd in de vroege 16e eeuw gesticht ter ere van de Heilige Drie-eenheid. De koloniale stad was een bruggenhoofd voor de verovering van het Amerikaanse continent. De originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen wekken de indruk alsof er sinds de koloniale tijd hier nauwelijks iets is veranderd.

Van de 17e tot de 19e eeuw was de stad een belangrijk centrum voor de handel in suiker en slaven. Een lange periode van isolement heeft de stad behoed voor radicale nieuwbouw en het oude stratenplan is nog intact. Onlangs is het centrum nog gerestaureerd, tot en met de details als de straatverlichting. De gebouwen rondom de Plaza Mayor getuigen van de rijkdom van de landeigenaars in die tijd en ademen een historische sfeer. Dit plein is het centrale hart van Trinidad. Het historische centrum heeft een groot aantal koloniale huizen, waarvan vele nog worden bewoond door nazaten van de oude lokale families. De huizen hebben een typische grote centrale deur met daarin een kleinere deur. De ramen zijn bijna even groot als de deuren en zijn voorzien van 19e eeuwse ijzeren tralies of houten barrotes. De ramen zijn voorzien van boogramen. De huizen vormen in Trinidad een ware attractie vanwege al deze details.

Buiten het centrum van Trinidad valt ook nog genoeg te ontdekken.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Trinidad

Booking.com