Varadero - Cuba
Varadero Cuba

Reistips voor Varadero

Varadero wordt een van de mooiste badplaatsen van Cuba genoemd. De stad ligt op het 19km lange Península de Hicacos en is met het vasteland verbonden door een ophaalbrug. Toen een paar families uit Cárdenas eind 19e eeuw stukken land op het schiereiland kochten en aan de noordkust zomerhuizen lieten bouwen, raakte het strand van Varadero in de mode bij de rijke mensen. Bekende mensen, waaronder Al Capone vierde hier zijn vakantie. Nadat Fidel Castra in 1959 aan de macht kwam, werd het gebied voor alle lagen van de bevolking toegankelijk. Tegenwoordig brengen weinig Cubanen nog hun vakantie hier door, omdat er met de Dollar moet worden betaald. Het schiereiland is een aaneenschakeling van hotels, restaurants, vakantieparken, bars, disco’s, winkels, bioscopen, campings en sportcentra. Dit alles is omgeven door mangrove en begroeiing van bougainville, flamboyanten, kokospalmen en zeekraal. Het historisch centrum van Varadero kent geen noemenswaardige bezienswaardigheden.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Varadero

Booking.com

Boek vooraf een activiteit