Laguna Chicabal - Guatemala
Laguna Chicabal Guatemala

Reistips voor Laguna Chicabal

Twee kilometer ten zuiden van de plaats San Martín Sacatepéquez (ook bekend als San Martín Chili Verde), is de Volcán de Chicabal gelegen aan de rand van een nevelwoud. In de krater van deze vulkaan vind je het kratermeer Laguna Chicabal. Het meer ligt op een hoogte van 2712 meter en is een heilige plaats voor de Mam-Maya’s en K’iche Maya’s. In de eerste helft van mei vieren de Mam Maya’s hun traditionele ceremonies en is er beperkte toegang tot het kratermeer. Langs het meer zijn zijn altaren te vinden. Omdat het meer heilig is kun je hier niet zwemmen.

De omgeving met het water en al het groen doet mysterieus aan, zeker wanneer zich nevel over de krater hult. Vogelliefhebbers kunnen hier ook kolibries, de gehoornde guan en, met een beetje geluk, de quetzal kunnen spotten.

Door de ligging van het meer, is een bezoek aan de krater een aardige klim. Om tijd en energie te sparen, kun je ook wachten op de pickup van Juan, die meerdere malen per dag vanaf de bushalte naar de top van de vulkaan rijdt met zijn pickup. Tegen een bedrag van 60 Quetzal per persoon kun je op een snelle manier naar boven geraken. Eenmaal bij de mirador, zul je sowieso nog ruim 300 trappen naar beneden moeten lopen om het meer te bereiken.

Verhalen over Laguna Chicabal

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Laguna Chicabal

Booking.com