Semuc Champey - Guatemala
Semuc Champey Guatemala

Reistips voor Semuc Champey

Elf kilometer van Lanquín, in de groene valleien van Alta Verapaz ligt het natuurwonder van Semuc Champey. Het wordt gezien als één van de allermooiste plekken van Guatemala. Dit natuurreservaat staat bekend om de 300 meter lange kalkstenen brug waar zich enkele prachtige azuurblauwe waterpoeltjes hebben gevormd. Trapsgewijs stroomt het water van het ene poeltje, naar het andere. Uiteindelijk stroomt het water door naar de waterval in de rivier Cahabón die onder de kalkstenen brug stroomt.

Bezoekers kunnen in de waterpoeltjes zwemmen en pootjebaden. De ene poel is wat dieper dan de andere. Ideaal voor de waterliefhebbers. Ondertussen, wanneer je je voeten stil houdt, pikken de visjes aan je voeten. Ook een absolute must is de mirador bezoeken. Vanaf hier kijk je uit over de waterpoeltjes. In de droge periode en wanneer het weer goed is, hebben zij een prachtige blauwe kleur.

Semuc Champey is het beste te bereiken vanaf Lanquín. De weg is niet best, dus vanaf Lanquín ben je zeker 45 minuten onderweg. Je kunt het beste met een een pickup of een busje regelen op het centrale plein van Lanquín. Ook kun je bij een hotel vragen of ze iets voor je kunnen regelen. Er is ook een mogelijkheid om te overnachten nabij Semuc Champey.

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Semuc Champey

Booking.com

Boek vooraf een activiteit