Volcan de Fuego - Guatemala
Volcán de Fuego Guatemala

Reistips voor Volcán de Fuego

De meest actieve vulkaan van Midden-Amerika is de Volcán de Fuego. De 3763 meter hoge vulkaan heet letterlijk vertaald dan ook ‘Vuurvulkaan’. Op een afstand van 16 kilometer van Antigua is de vulkaan gelegen in de bergketen Sierra Madre van Chiapas. Samen met de nabij gelegen Volcán Acatenango vormt de Volcán de Fuego het complex La Horqueta.

Krachtige uitbarstingen zijn sinds 1524 opgenomen. Vlak voordat de aardbeving in 1717 vele gebouwen van Antigua verwoestte, vond er een krachtige eruptie plaats. Deze eruptie wordt in verband gebracht me de aardbeving. In 1932 legde de vulkaan de stad Antigua volledig in as na een heftige uitbarsting. In 1974 volgde weer een grote uitbarsting waarbij de rondom gelegen vegetatie volledig werd verwoest. Wanneer de top van de vulkaan niet in de wolken is verborgen, kunnen er iedere dag rookwolken te zien zijn uit de krater. Als het donker is, kan er zelfs lava gezien worden.

De vulkaan kan van dichtbij bekeken worden. Verschillende touroperators, met name in Antigua, bieden hikes aan op de Volcán Acatenango. Door te overnachten op deze vulkaan, is de kans groot een glimp op te vangen van de Volcán de Fuego. Met name wanneer de avond valt en de wolken langzaam wegtrekken, laat de top van de vulkaan zich met regelmaat zien en kan van dichtbij het spektakel met lava zichtbaar zijn.

 

Verhalen over Volcán de Fuego

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Volcán de Fuego

Booking.com