Volcán San Pedro - Guatemala
Volcán San Pedro Guatemala

Reistips voor Volcán San Pedro

Ten zuiden van de plaats San Pedro La Laguna ligt de Volcán San Pedro. De vulkaan is slapend en kan daardoor zonder enige problemen worden beklommen. Een hike zou eventueel ook op eigen houtje gedaan kunnen worden, want de paden zijn relatief goed en daardoor is het één van de meest toegankelijke vulkanen van Guatemala. Eenmaal op de top, is het uitzicht op het Lake Atitlán fantastisch. Misschien is het wel het mooiste uitzichtpunt van Guatemala.

Voor een hike op de vulkaan dien je van te voren na te vragen wat de weersomstandigheden zijn. Kijk of de top van de vulkaan niet in de wolken gehuld is en begin vroeg in de ochtend aan de hike. Hoe vroeger je op de top bent, des te meer kans je hebt op een goed uitzicht. Meestal is de vulkaan in de middag namelijk gehuld in de wolken. Een hike naar de top duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer 3 tot 4 uur. Als het heeft geregend kan het pad erg glad en modderig zijn en daardoor lastig te beklimmen. Zorg voor goed schoeisel en wellicht een stok om je balans te houden. Vraag een TukTuk of hij je bij de entree kan de vulkaan kan brengen. Bij de entree dien je een klein bedrag te betalen (100 Quetzales per persoon) voor de entree en moet je je naam opschrijven. Er bestaat een mogelijkheid om een gids te huren, maar dit is in principe helemaal niet nodig. Tijdens de hike zul je langs koffieplanten en avocadobomen lopen. In het eerste deel loop je veelal tussen de akkervelden van de lokale boeren, alvorens je de vegetatie in loopt. Het eerste uitzichtpunt bereik je na ongeveer een uur à 1,5 uur.

Verhalen over Volcán San Pedro

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Volcán San Pedro

Booking.com