Verenigde Staten - Arizona
Arizona Verenigde Staten

Reistips voor Arizona

In Arizona kun je de sfeer van het Wilde Westen nog echt proeven. Er zijn veel natuurwonderen te bewonderen, waaronder de Grand Canyon. De staat grenst in het noorden aan Utah, in het noordoosten aan Colorado en in het oosten aan New Mexico. Deze vier staten komen op één punt samen. Dit punt wordt ‘Four Corners’ genoemd en is het enige punt in de Verenigde Staten waar vier staten samenkomen.

Indianenstammen zoals de Hopi en Navajo zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied. In de 17e eeuw werden missieposten ingericht om de inheemse bevolking te bekeren tot het christendom. Het gebied was enkele eeuwen in Spaanse handen geweest tot het in 1810 onderdeel werd van Mexico. Na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog in 1848 moesten de Mexicanen het grond afstaan aan de Verenigde Staten. Op 14 februari 1912 werd Arizona de 48e staat van de Verenigde Staten.

Arizona is economisch gezien een aantrekkelijke staat. Er zijn veel bedrijven te vinden, met name in de hightechindustrie. Gepensioneerde Amerikanen blijven ook in deze staat wonen. Er zijn zelfs steden waar alleen maar oudere mensen wonen. Maar Arizona trekt ook veel toeristen die de natuurwonderen van de staat bezoeken. Er zijn verschillende nationale parken, kloven en bossen. Het meest bekende is het Grand Canyon National Park, maar ook Monument Valley in het woestijnlandschap is bij veel mensen bekend.

Doen en zien

Plan je reis naar Verenigde Staten

  • Je kunt vanuit Nederland naar meerdere bestemmingen in de Verenigde Staten vliegen. Beslis vooraf welke staat of staten je wil bezoeken tijdens je reis. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Arizona

Booking.com