Los Angeles - Californië - Verenigde Staten
Los Angeles Californië

Reistips voor Los Angeles

‘The City of Angels’. Onlosmakelijk is Los Angeles verbonden met Hollywood, want de stad is natuurlijk bekend vanwege de filmindustrie. Iedereen lijkt hier een aspirant-acteur te zijn. Één van de bezienswaardigheden van Hollywood is de Walk of Fame, waar ruim 2500 sterren de beroemdheden uit de entertainmentindustrie worden geëerd.

De eerste Europeanen arriveerden onder leiding van Juan Rodriguez Cabrillo in 1542. Destijds woonden in dit gebied verschillende indianenstammen. Het gebied werd geclaimd door het Spaanse keizerrijk, maar zij deden niets met het gebied. In 1769 bereikten Gaspar de Portulà en Juan Crespí het huidige Los Angeles. Zijn vonden dat het gebied geschikt was voor een nederzetting. In 1781 werd er officieel een dorp gesticht en werd de Koninklijke Weg verder uitgebreid waardoor San Fransisco verbonden zou worden met San Diego. In de twintigste eeuw groeide Los Angeles spectaculair. Dit was mede te danken aan de aanleg van een spoorlijn dat Los Angeles met het oosten van het land verbond. In 1920 kende ook de filmindustrie in Los Angeles een bloeiperiode. Filmmakers vonden de stad een ideale locatie door de goede weersomstandigheden. Steeds meer beginnende acteurs en actrices verhuisden naar LA in de hoop een carrière te kunnen beginnen. Door de jaren heen heeft Los Angeles veel kleinere buurten opgenomen. Deze buurten hebben hun eigen karakter weten te behouden, zoals China Town, Little Tokyo, Venice-Beach, Bel-Air, Beverly Hills en Pacific Pallisades. Toch kende de stad mede door de enorme hoeveelheid inwoners ook problemen. Criminaliteit en drugs behoorden tot de orde van de dag. Vanaf de jaren ’90 werden de wijken grondig aangepakt en werd er hard opgetreden tegen de gangs.

Los Angeles is de bakermat van de ‘beach ’n surf’-levenstijl en muziek van de jaren zestig en van de urban rap en hardrock van de jaren tachtig en negentig. Nog altijd is de stad een broeinest van muziek. De stad heeft veel cultuur te bieden in de vorm van theaters en musea. Sportfans kunnen een honkbalwedstrijd van de Dodgers bezoeken of een basketbalwedstrijd bezoeken in het Staples Center. Liefhebbers van shoppen kunnen naar Beverly Hills of Rodeo Drive, al is het alleen maar voor het bekijken van de etalages. ’s Avonds kunnen mensen zich in het nachtleven onderdompelen op de opgeknapte Sunset Strip of Hollywood Boulevard. Ga naar Disney of Paramount, Warner Brothers Universal Studios voor spanning en actie. In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn in de stad. Er zijn veel stranden, waaronder Venice Beach en Santa Monica, waar de Route 66 eindigt, waar je een duik kunt nemen. Maar je kunt ook naar de heuvels die om de stad liggen.

Reizen is Los Angeles kan echter een probleem zijn. Er is veel verkeer en de wegen zijn behoorlijk druk.

Verhalen over Los Angeles

Boek een hotel in Los Angeles

Booking.com