Markt in Palermo
Italië

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Op reis in Italië: de supermarkten

Wie naar Italië op vakantie gaat, is wellicht benieuwd naar de plekken waar je het beste boodschappen kunt doen. Net als in Nederland verschillen de prijzen in supermarkten als dag en nacht. Wat zijn de duurste supermarkten, welke zijn het goedkoopst? Deze blog gaat over de supermarkten in het heerlijke Italië en komt zeker van pas als je tijdens je vakantie niet te duur uit wilt zijn.

Italië - Positano
Positano in Italië - Foto: Foto: Khachik Simonian on Unsplash

Kostenplaatje van je vakantie

Veel mensen boeken een reis zonder er rekening mee te houden dat er tijdens de vakantie ook wel eens boodschappen gedaan moeten worden. Die kostenpost kan een verschil maken in je vakantiebegroting en je wilt eenmaal terug in Nederland natuurlijk niet rood staan. De kosten van je vlieg- of treinticket, benzine, autoverhuur, accommodatie en reisverzekering, die ken je. Maar waar kun je het beste boodschappen doen?

Fare la Spesa!

Fare la spesa (of le spese), oftewel boodschappen doen, is in Italië allereerst een klein feestje. De megasupermarkten, zoals Esselunga en Ipercoop zijn een lust voor het oog. Maar eigenlijk is bijna alles er mooi is. Meterslange paden vol pasta en olie, een heerlijk geurende bakkerij met verse pizza’s, en dan die groenteafdeling! In dit oneindig lijkende aanbod is het echter lang zoeken naar goedkope producten, want qua prijs zit je al snel op het niveau van Nederlands grootste supermarkt.

Goedkoop en middensegment

Toch hoeft boodschappen doen niet zo duur te zijn. Net als in Nederland kun je ook kiezen voor goede budgetsupermarkten, zoals DPiù, Lidl en Penny Market. Ze hebben er alles wat je nodig hebt van dezelfde kwaliteit, alleen is er geen keuze tussen bijvoorbeeld 32 verschillende soorten gepelde tomaten in blik. Daarnaast staan de wijnen gewoon in schappen in plaats van in mooie houten kasten. Voor degenen die het liefst in het midden gaan zitten (dus niet te duur, maar wel wat meer keus), is er de Conad of de Pam. Deze supermarkten zijn beide vergelijkbaar met Dekamarkt.

Markt in Palermo
Prijsbewust boodschappen doen op de markt - Foto: Tomas Anton Escobar on Unsplash

De weekmarkt: gezellig en goedkoop

Als laatste zijn er natuurlijk de plekken zonder het voorvoegsel super: op de weekmarkt scoor je verse groenten, fruit en vlees voor weinig geld. Daarnaast is het nog Italiaans gezellig ook! Prijsbewust boodschappen doen kost over het algemeen wat meer moeite, maar wie creatief is bespaart bakken met geld en is ongeveer 20 procent goedkoper uit dan in Nederland. In heel Italië geldt gelukkig dat zelfs de goedkoopste broden, oliën, wijnen en kazen heel goed te eten zijn en de groenten bij de goedkoopste marktkraam van een hoge kwaliteit zijn. Je begeeft je in een eetcultuur, dus slechte producten worden er zelden verkocht. Genieten doe je dus sowieso tijdens je vakantie in Italië!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Plan je reis naar Italië

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.