Reisverslag Patagonië - Parque Nacional Los Glaciares
Parque Nacional Los Glaciares Argentinië

Reistips voor Parque Nacional Los Glaciares

Het Parque Nacional Los Glaciares is gelegen in Patagonië, het zuiden van Argentinië. Dit natuurgebied is één van de wonderen der natuur en sinds 1981 staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In het zuiden van dit gebied vind je uitgestrekte meren en ijsvlaktes en in het noorden wordt gedomineerd door de bergketens van de Andes. Voor iedere outdoor-liefhebber is het Parque Nacional Los Glaciares een absolute aanrader. Het is de perfecte omgeving voor mooie wandeltochten en anderen avonturen.

Met 14.000 km² is deze Patagonische ijskap de grootste na Antarctica en Groenland. Hier vind je 47 gletsjers en ook nog eens zo’n 200 kleinere gletsjers. De meest bekende hiervan is zonder twijfel de Perito Moreno. Deze gletsjer is 70 meter hoog en heeft een totale lengte van 30 kilometer. Daar waar andere gletsjer ieder jaar verder krimpen, blijft deze gletsjer qua grootte intact. Iedere dag schuift de enorme ijsmassa 1 tot 2 meter verder en dit gaat gepaard met een enorm gekraak van het ijs. Vervolgens breken grote delen van de gletsjers af. Het is een tafereel die je met eigen ogen moet aanschouwen. Nog spectaculairder is het om een wandeling te maken over deze gigantische gletsjer. Dit is echt een unieke ervaring om mee te maken.

Andere gletsjers zijn enkel te bereiken met boten. Vanuit Parque Nacional Los Glaciares worden er dagelijks boottochten georganiseerd over Lago Argentino. Tijdens een boottocht vaar je op gepaste afstand langs de gletsjers, waaronder de Spegazzini Glaciar. Wanneer je van plan bent om de gletsjers te bewonderen kun je het beste overnachten in El Calafate.

Voor wandelingen is El Chaltén een goede uitvalsbasis. Vanuit dit dorp starten meerdere spectaculaire wandelingen richting Mount Fitz Roy. Laguna de los Tres is een misschien wel de mooiste wandeling in noorden het van Parque Nacional Los Glaciares. Deze beroemde wandeling brengt je naar Cerro Fitz Roy. Een afwisselende wandeling door prachtige landschappen en verschillende uitzichtpunten. Een andere bekende wandelroute voert naar Laguna Torre.

Verhalen over Parque Nacional Los Glaciares

Plan je reis naar Argentinië

  • Met KLM en Aerolineas Argentinas kun je rechtstreeks vliegen naar Argentinië. Het enige internationale vliegveld is Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini in Buenos Aires. Vanuit hier kun je binnenlandse vluchten boeken naar andere bestemmingen. Zoek hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Los Glaciares

Booking.com

Boek vooraf een activiteit