Patagonië - Beaglekanaal - Faro les Eclaireurs
Ushuaia Argentinië

Reistips voor Ushuaia

Ushuaia ligt in het zuiden van Argentinië. Het wordt gezien als de zuidelijkste stad ter wereld, al verschillen hier de meningen over. Puerto Williams claimt de meest zuidelijke stad te zijn, maar telt niet meer dan 6000 inwoners. Ushuaia ligt op zo’n 1000 kilometers van Antarctica af. Veel mensen bezoeken de stad om door te reizen naar de zuidpool, maar Ushuaia heeft ook voldoende te bieden voor reizigers.

De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond een gevangenis voor zware criminelen. De gevangenis was op zo’n verlaten gebied gebouwd dat de gevangenen nauwelijks konden vluchten. Diegenen die wel probeerden te vluchten moesten dit vaak bekopen met de dood. De eerste gevangenen arriveerden in 1896 en moesten werken aan de houtwinningsindustrie rond de stad, waar tegenwoordig het Parque Nacional Tierra del Fuego begint. Uiteindelijk waren het de eerste gevangenen die de stad hebben gebouwd. De gevangenis werd in 1947 gesloten.

Ushuaia is de meest toeristische stad van Vuurland. Het oude stadscentrum bevat tal van winkeltjes, restaurants en cafés. Er zijn enkele musea, waaronder het maritiem museum in de voormalige gevangenis. De stad is gelegen aan de wereldberoemde Beaglekanaal, welke vernoemd is naar het schip Beagle waar Charles Darwin ooit op zat. Buiten de stad begint het Paque Nacional Tierra del Fuego, die te bereiken is met de El Tren del fin del Mundo (Trein naar het einde van de wereld). In de omliggende omliggende omgeving vind je prachtige hiketrails naar gletsjers en bergmeren met fantastische uitzichten.

Verhalen over Ushuaia

Patagonië - Ushuaia

7x doen in Ushuaia

Het einde van de wereld. Het is de bijnaam van Ushuaia, dat in het zuiden van Argentinië ligt. De stad ligt namelijk zo'n 1000 kilometer van Antarctica af en is de meest zuidelijke stad van de...

Overnachten in Ushuaia

Wanneer je naar Ushuaia of Parque Nacional Tierra del Fuego gaat, zorg er dan voor dat je meerdere dagen blijft. Er valt immers voldoende te zien in en rondom deze zuidelijke stad. Ik zet een aantal hotels en accommodaties op een rijtje.

Bekijk meer hotels
Booking.com

Plan je reis naar Argentinië

  • Met KLM en Aerolineas Argentinas kun je rechtstreeks vliegen naar Argentinië. Het enige internationale vliegveld is Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini in Buenos Aires. Vanuit hier kun je binnenlandse vluchten boeken naar andere bestemmingen. Zoek hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek vooraf een activiteit