Santa Crruz de la Sierra - Bolivia
Santa Cruz de la Sierra Bolivia

Reistips voor Santa Cruz de la Sierra

Veel mensen die Bolivia bezoeken, gebruiken Santa Cruz de la Sierra als startpunt en eindpunt, maar bezoeken de stad zelf niet. Wie zoekt naar bezienswaardigheden van de stad, zal ook niet heel veel tegenkomen. Toch heeft Santa Cruz wel degelijk iets te bieden. De stad is één van de snelst groeiende steden van Bolivia, maar met name het centrum heeft een relaxte en tropische sfeer en kent enkele mooie koloniale gebouwen.

Santa Cruz werd op 26 februari 1560 gesticht door Ñuflo de Chávez en werd vernoemd naar zijn geboortestad in Spanje. Overigens werd de stad zo’n 220 kilometer oostwaarts gesticht, vlakbij het de archeologisch stadje Santiago de Chiquito. Na conflicten met indianen uit dat gebied, verhuisde de stad in 1592 naar de huidige locatie. Van de oude stad, Santa Cruz la Vieja, zijn nog overblijfselen te bezoeken.

Santa Cruz is dan misschien niet het mooiste dat Bolivia te bieden heeft, maar het is absoluut de moeite waard om enkele dagen door de stad te slenteren, in één van de vele internationale restaurants te eten en even rustig op adem te komen in één van de botanische tuinen. Ook kun je vanuit Santa Cruz nog enkele leuke dagtripjes maken.

Verhalen over Santa Cruz de la Sierra

Sandboarden in Lomas de Arena

Sandboarden in Lomas de Arena

Santa Cruz de la Sierra is één van de grootst groeiende steden van Bolivia. Toch staat het toerisme hier nog in de kinderschoenen. Je moet goed zoeken naar bezienswaardigheden en activiteiten....

Boek een hotel in Santa Cruz de la Sierra

Booking.com