Reistips

Sandboarden in Lomas de Arena

Santa Cruz de la Sierra is één van de grootst groeiende steden van Bolivia. Toch staat het toerisme hier nog in de kinderschoenen. Je moet goed zoeken naar bezienswaardigheden en activiteiten. Natuurlijk kun je rondom het centrale plein enkele fraaie gebouwen vinden, zijn er verspreid over de stad enkele goede restaurants en er zijn enkele musea te bezoeken. Iets verder buiten de stad zijn er twee grote parken te vinden waar je van flora en fauna kunt genieten. Iets minder bekend is het beschermde gebied van Parque Regional Lomas de Arena.

Sandboarden in Lomas de Arena
Enorme zandduinen doemen ineens op

Lomas de Arena is gelegen op een kleine 20 kilometer van het centrum van Santa Cruz de la Sierra en is nog onontdekt voor de meeste reizigers. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 14.000 hectare, waarvan maar liefst 3000 hectare zandduinen zijn. Deze zandduinen zijn de hoofdattractie van het gebied en bieden de bezoekers de mogelijkheid om met een sandboard van de duinen af te glijden. De duinen kunnen maar liefst 50 meter hoog zijn, dus gegarandeerd spektakel wanneer je hier met een sandboard vanaf glijdt.

De sandboards neem je natuurlijk niet zelf mee op vakantie. Ook is er geen vervoer naar het park en zijn er geen voorzieningen. Je kunt wel een taxi nemen, maar je kunt ook met Nick’s Adventures de Lomas de Arena Tour boeken. Gids Nick haalt je in de ochtend met een bus op en rijdt je naar het park. Zodra je Santa Cruz verlaat en het gebied binnenrijdt, tref je direct een ander gebied aan. Hier zijn savannes, bossen en wanneer het geregend heeft ook enkele lagunes. Het is een ideale plek om dieren te spotten. Er leven hier 286 verschillende vogels en je kunt er ook luiaards, capibara’s en verschillende apensoorten zien. Nick is een echte dierenliefhebber en weet de dieren snel te spotten. Helaas wordt het gebied, zoals zoveel plekken in Bolivia, bedreigd door ontbossing en bosbranden.

Tijdens ons bezoek aan Lomas de Arena hadden wij helaas pech met het weer. Door de hevige wind werden we compleet gezandstraald op de duinen en was het nauwelijks mogelijk om foto’s te maken en te filmen tijdens het sandboarden. Gelukkig hadden we de GoPro mee en konden we onze kunsten vastleggen. Echte ‘surfdudes’ zullen wij echter niet worden.

Sandboarden in Lomas de Arena
Door de harde wind is het helaas lastig om te fotograferen en te filmen
Sandboarden in Lomas de Arena
De zandduinen kunnen tot wel 50 meter hoog zijn
Sandboarden in Lomas de Arena
Wanneer het geregend heeft zijn er ook lagunes te zien
Sandboarden in Lomas de Arena
De sandboard moet worden ingewaxt om beter naar beneden te glijden
Sandboarden in Lomas de Arena
Zo makkelijk is het nog niet om goed te blijven staan
Sandboarden in Lomas de Arena
Sandboarden in Lomas de Arena, een leuke ervaring
Sandboarden in Lomas de Arena
Onze geweldige gids Nicholas McPhee - © Nick's Adventures

Wil jij ook sandboarden in Bolivia?

Het was een leuke activiteit tijdens ons verblijf in Santa Cruz. Lijkt het jou ook leuk om te sandboarden? Bekijk dan de Lomas de Arena Tour van Nick’s Adventures.

Interessante artikelen voor dit bericht

Boek een hotel in Santa Cruz de la Sierra

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Santa Cruz de la Sierra via Booking.com


Deel deze pagina

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

We zijn benieuwd naar jouw mening

Reacties

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Sint Nikolas Kerk

Reisverslag

Weekendje Sofia in 11 beelden

Eind mei heb ik een heerlijk lang weekend in de hoofdstad van Bulgarije, Sofia, rond geslenterd. Ik ben zeker niet de beste fotograaf, maar met elf beelden laat ik jullie mee genieten van mijn...

Brouwerijen in de Ardennen: dit is onze top 5

Reistips

Brouwerijen in de Ardennen: dit is onze top 5!

België het land van (speciaal) bier! De Belgische Ardennen hebben naast talrijke, prachtige natuurfenomenen ook heel veel leuke plekjes waar bier gebrouwen wordt. Proef tijdens je verblijf alle...

Het verhaal achter het Völkerschlachtdenkmal in Leipzig

Reistips

Must-visit: het Völkerschlachtdenkmal in Leipzig

De meest opzienbarende bezienswaardigheid van Leipzig is het Völkerschlachtdenkmal. Dit enorme oorlogsmonument werd in de twintigste eeuw opgericht ter herdenking van de Slag bij Leipzig in 1813....