Fotoreeks

15 drone foto’s van Georgië

Sinds maart 2017 ben ik in het bezit van een drone. In navolging van mijn spiegelreflex, systeemcamera én iPhone heb ik me een DJI Mavic Pro aangeschaft. Een fantastische uitbreiding om vette foto’s te maken op reis. Geen goedkoop speeltje om er zomaar bij te kopen, toch heb ik de drone lange tijd niet tot nauwelijks gebruikt. Na één van mijn eerste vluchten probeerde ik de vooringestelde route eens uit en pardoes vloog het apparaat in een boom en donderde het uit de lucht. De schade viel gelukkig mee; enkele propellers waren kapot en het apparaat had flink wat krassen. Na dit ongelukje heeft de drone ruim een jaar stof gevangen in mijn kast. Eeuwig zonde van het geld. Sinds 2018 pak ik de drone wat vaker in als ik op reis ga en langzaam maar zeker begin ik vertrouwd de raken in het apparaat. En nog belangrijker, ik kom met vette foto’s thuis. Ik had ‘m graag mee willen nemen naar Patagonië, maar omdat het hier flink waait heb ik er vanaf gezien en dat was misschien maar beter ook, want de wind was af en toe behoorlijk heftig. Tijdens mijn reis door Georgië heb ik de drone wel meegenomen. Ik had me voorgenomen om iedere dag enkele foto’s (en films) te schieten en dat is aardig gelukt. Zo heb ik aardig wat bijzondere foto’s kunnen maken die je met een normale camera niet zomaar maakt. Dit zijn mijn 15 favoriete drone foto’s van Georgië.

De Bagrati kathedraal in Kutaisi
Georgië reisverslag: Kinchkha waterval
De 88 meter hoge Khinchka waterval
Georgië reisverslag - Enguri dam
De Enguri Dam, de op één na grootste boogdam ter wereld
De Koruldi Lakes in de Svaneti regio
Georgië reisverslag - Ushguli
Ushguli, de hoogst permanent bewoonde gemeente van Europa
Georgië reisverslag - Wandelen naar de Shudgra waterval
De dubbele Shudgra waterval
Het fort van Gori
Georgië reisverslag - Tskaltubo
Een verlaten badhuis in Tskaltubo
Georgië reisverslag - Katskhi Pillar
De kerk op de puntige rots
Georgië reisverslag - Truso Vallei
De gekleurde mineraalterrassen van de Truso Vallei
Georgië reisverslag - Zonsopkomst bij de Trinity Church
De Trinity Church met de Mount Kazbek op de achtergrond
Het Dzjvariklooster met op de achtergrond de historische stad van Mtscheta
De grottenwoningen van Vardzia
Het Rabati Kasteel gezien van de bovenzijde
Het verlaten Hotel Medea in Tskaltubo

Welke drone foto is jouw favoriet? Laat het weten in een reactie hieronder.

Plan je reis naar Georgië

Booking.com
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!