Pedasa - Turkije
Pedasa Turkije

Reistips voor Pedasa

Achter kilometer van Bodrum vind je misschien wel het best bewaarde geheim van Anatolia; de antieke stad Pedasa. Hier kun je verschillende ruïnes van de oude Lelegenstad bewonderen. De oude staat beslaat een gebied van 2,5 km² en je kunt een rondwandeling maken rondom de oude stad.

Men is in 2007 begonnen met de oude stad van Pedasa en deze zijn nog altijd volop aan de gang. De opgravingen onthullen resten en bevindingen van de 2 eeuw voor Christus tot de Byzantijnse Periode. Historici zijn het erover eens dat deze Lelegenstad ooit één van de belangrijkste steden van de regio was voor de zeevaart. Volgens Homerus woonden de Lelegianen, die verwant zouden zijn met de Trojanen, ten zuiden van de stad Toje. Na de Trojaanse Oorlog vestigden ze in het zuiden, niet ver van Halikarnassos, het oude Bodrum. Volgens de legende waren de bewoners van Pedasa taaie mensen. Ze slaagden erin de aanvallen van de Perzen en Alexander de Grote te stoppen dankzij hun fortificatie. Doordat Pedasa ommuurd was en er een acropolis, necropolis, landbouwterrassen en boerderijwoningen te vinden waren, weet men haast zeker dat de Lelegianen hier hebben gewoond. Verschillende wijngaarden worden vandaag de dag nog altijd gebruikt.

Je kunt de overblijfselen van de stad bewonderen en je kunt een rondwandeling maken rondom Pedasa.

Verhalen over Pedasa

Wandelen door de antieke stad Pedasa - Turkije

Wandelen door de antieke stad Pedasa

In Turkije kun je heel wat ruïnes van oude steden en verdedigingswerken vinden. Bekende locaties zijn onder meer Efeze, Hiërapolis en Bergama. Maar rond veel slaperige dorpjes vind je nog veel meer...

Plan je reis naar Turkije

Boek een hotel in Pedasa

Booking.com