De stad Malaga en de airport: de ideale bestemming?
Spanje

De stad Malaga en de airport: de ideale bestemming?

Malaga is een prachtige stad die steeds populairder wordt. De meest zuidelijke stad van Spanje wordt genoemd als nummer 2 in de lijst met steden die je in 2015 moet bezoeken, volgens het toonaangevende reisblad Rough Guides. Het is het resultaat van een reeks investeringen van de Spaanse overheid in de haven, investeringen van particulieren in een aantal musea en het weer dat wel altijd warm lijkt te zijn. Malaga is dan ook de laatste jaren sterk opgekomen als vakantiebestemming.

Malaga Airport kan blijven groeien

Zeker met de opkomst van regionale vliegvelden zoals Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht lijk je wel vanaf overal naar Malaga te kunnen vliegen. Vanaf Schiphol kon het al langer. Tickets van €60 retour zijn dan ook zeker geen uitzondering. Ook het aanbod in vliegtuigmaatschappijen is vrij groot: EasyJet, Ryanair, Transavia, Brussels Airlines en Arkefly vliegen allemaal vanuit Nederland naar de costa del Sol. Malaga ligt overigens aan de costa del sol. Malaga heeft zelf natuurlijk ook een vliegveld: Malaga Airport. Dit vliegveld vervoert jaarlijks meer dan 14 miljoen passagiers (cijfers van 2014). Het vliegveld van Malaga ligt op minder dan 10 kilometer afstand van het centrum van de stad. De luchthaven is vrij nieuw. Vliegveld Malaga opende in 2010 nog een gloednieuwe terminal, T3. Het verdubbelde de capaciteit van het vliegveld. Malaga Airport zal daarom ook de komende jaren zeker nog de mogelijkheid hebben om te groeien.

Is Malaga de perfecte bestemming?

Zowel in de zomer als in de winter is de temperatuur in de regio van Malaga heel aangenaam. ’s Winters kan het nog steeds 20 graden zijn, in de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel meer dan 35 graden. Dit is dan ook de reden dat het strand bij Malaga, de costa del Sol, zo bekend is. Maar Malaga biedt niet alleen maar zon, zee en strand. Het biedt ook heel veel cultuur. De geschiedenis van de stad Malaga gaat namelijk heel ver terug. De stad is de afgelopen eeuwen dan ook het toneel geweest van bloedige oorlogen met de stad en de daarbij behorende regio als inzet. Een Arabisch fort en het kathedraal van Malaga zijn een van de overblijfselen van de slagvelden die er in en om de stad hebben plaatsgevonden.

De stad Malaga en de airport: de ideale bestemming?
Malaga wordt steeds populairder - bron: pxhere