Mijn tips voor Gent - Historische binnenstad
Gent België

Reistips voor Gent

België telt vier populaire steden: Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent. Doordat de gehele binnenstad van Brugge op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat is deze stad behoorlijk toeristisch en wordt het misschien wel overspoeld met toeristen. Brussel en Antwerpen zijn veel groter opgezet. Wat dat betreft is Gent een stuk compacter en gemoedelijker. De historische binnenstad heeft ook prachtige historische gebouwen, gezellige terrasjes en huizen met de typische trapgevels. Je kunt er daarnaast lekker uit eten, goede musea bezoeken, mooie street-art bewonderen en ’s avonds flink stappen. Gent is ten opzichte van andere steden daarnaast ook een stuk goedkoper. Genoeg reden om Gent eens op te zoeken.

De historische binnenstad is zeer fotogeniek. Rondom de Korenmarkt staan drie kerken en zie je de prachtige gevelhuizen. In de Sint-Baafskathedraal kun je het Lam God bezichtigen. Dit kunstwerk wordt gezien als een artistiek hoogtepunt en één van de meest invloedrijke schilderijen die ooit gemaakt zijn. Langs de Leie liggen de gezellige straatjes Graslei en Korenlei. Deze twee straten behoren tot de meest gefotografeerde plekken van de stad. Het Belfort van Gent is niet te missen en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Gent staat bekend om haar graffiti en street art. Overal door de stad hebben straatkunstenaar hun werk op de muren gespoten. Er zijn zelfs volledige wandeltochten langs de mooiste kunstwerken. Één van de bekendste straatjes is bijvoorbeeld ‘Het Graffitistraatje’. Indien het slecht weer is kun je ook verschillende musea bezoeken. In het Kunstkwartier liggen de belangrijkste musea op wandelafstand van elkaar.

Geniet ook zeker van de smaak van Gent. Je vindt er heel wat goede restaurants en eetcafés zonder die toeristische prijzen. Geniet van een Belgisch biertje bij één van de vele leuke biercafés en sla ook zeker geen Jenever over bij ’t Dreupelkot.

Plan je reis naar Gent

Boek een hotel in Gent

Booking.com

Boek vooraf een activiteit