Reistips voor Bad Münstereifel

In de Duitse Eifel vind je prachtige natuur en idyllische dorpjes. Bad Münstereifel is bijvoorbeeld één van deze charmante plekken. Het historische centrum van de stad wordt omringd door een stadsmuur, die nog volledig intact is, inclusief stadspoorten. Binnen de stadsmuren vind je tal van prachtige vakwerkhuizen en stroomt de rivier die het totaalplaatje compleet maakt. Bad Münstereifel is een erkend Kneipp kuuroord en is sinds enkele jaren omgetoverd tot een City Outlet.

De geschiedenis van Münstereifel gaat terug naar het jaar rond 1300. Graaf van Jülich liet de stadsvesting en de burcht bouwen. Er ontstonden wolweverijen, leerlooierijen en brouwerijen. In het jaar 1600 kwamen de Kapucijnen die een klooster lieten bouwen en voor extra banen zorgden met hun wolweverij. Tijdens de Eerste Coalitieoorlog aan het einde van de 18e eeuw werd de stad bezet door de Fransen. Na de oorlog behoorde Münstereifel bij de Pruisische Staat en verloor het haar economische belang. Pas aan het einde van de 19e eeuw steeg de toerisme en dus de economie weer.

Münstereifel werd in 1926 een erkend Kneipp-kuuroord waar bezoekers volgens de Kneipp-methode kunnen wandelen door een waterbassin. Sinds 1967 staat het woord ‘Bad’ voor de stadsnaam. Toch kampte het histirosch centrum met krimp, leegstand en verval. Om te voorkomen dat het verval erger zou worden ontwikkelden investeerder een City Outlet waarbij de winkels zich zouden gaan vestigen in de vakwerkhuizen. Zo werden de vakwerkhuizen weer opgeknapt en trekt Bad Münstereifel flink wat dagjesmensen waar de horeca weer van kan profiteren.

Verhalen over Bad Münstereifel

Bad Münstereifel - Vakwerkhuizen

Doen in Bad Münstereifel, 10 tips

Ik trapte het reisjaar 2020 af met een lang weekend naar Bad Münstereifel. Een pittoresk plaatsje in het noorden van de Duitse Eifel. Bad Münstereifel is een middeleeuws stadje met een nog volledig...

Plan je reis naar Duitsland

Doen in Bad Münstereifel