Zittauer Gebirge Duitsland

Reistips voor Zittauer Gebirge

Op de grens van Duitsland, Polen en Tsjechië vind je een prachtig natuurpark. Het Zittauer Gebirge is het kleinste middelgebergte van Duitsland, maar is aantrekkelijk vanwege het landschap.

Zandsteenbergen, bergtoppen van vulkanische oorsprong en prachtige dalen kenmerken het aanzicht van dit natuurpark. Bijzonder zijn onder meer de rotsformaties ‘Brütende Henne’, de ‘Töpfer’, de ‘Nonnenfelser’ en de ‘Kelchstein’. Ook qua flora is het Zittauer Gebirge uniek. Zo bloeien hier onder meer de Turkse lelie, zilverdistel en de waterboterbloem. In de bosrijke omgeving leven onder meer dassen, reeën, uilen en slechtvalken. In zo’n natuurpark is het natuurlijk heerlijk wandelen. Er zijn meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden aangelegd en je kunt er ook paardrijden, mountainbiken en in de winter skiën. Gedurende de wandelingen kunnen bezoekers genieten van prachtige weidse uitzichten. De wandelingen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Vanuit Zittau kun je het Zittauer Gebirge bereiken met de Zittauer Schmalspurbahn, een mooie mogelijkheid om op een nostalgische wijze het natuurpark te bereiken en te genieten van de prachtige omgeving. De Schmalspurbahn stopt dagelijks in de dorpjes Jonsdorf en Oybin. In Oybin kun je de ruïnes van de Burcht & Klooster Oybin absoluut niet overslaan. Aan de voet van de

Verhalen over Zittauer Gebirge

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel bij Zittauer Gebirge

Booking.com