Stedentrip Hull - Queen Victoria Square
Hull Engeland

Reistips voor Hull

Nog niet zo lang geleden stond Hull bovenaan in de ‘Crap Map’, een lijst van steden waar je absoluut niet naartoe moest gaan binnen Engeland. De stad had een slechte reputatie, er was veel armoede en werkeloosheid. Dit was geen beste reclame en het zorgde ervoor dat er niet veel toeristen kwamen. ‘Coming out of the shadows’ werd de slogan van het project om de stad grondig op de schop te gooien. Hier werd flink in geïnvesteerd. Oude gebouwen werden opgeknapt en kregen nieuwe bestemmingen in creatieve wijken, jongeren werden gestimuleerd om onafhankelijke winkeltjes op te starten en The Deep werd een prestigieus project. Hull krabbelt langzaam op. Er zijn veel hippe en creatieve wijken en de stad bruist langzaam weer.

De geschiedenis van Hull gaat ver terug. Reeds 13.000 jaar geleden woonden er mensen in een nederzetting met de naam Wyke. Deze nederzetting lag gelegen bij bevaarbare rivieren en een cisterciënzer klooster waar de distributie van wol een grote rol speelde. Zo kwam er een noodzaak om een haven te hebben om te kunnen handelen. In 1299 liet Koning Eduard I een stad bouwen onder de naam King’s Town upon Hull, oftewel Kingston upon Hull. Gedurende de middeleeuwen groeide de haven uit tot één van de belangrijkste van Engeland waardoor de welvaart groeide. In de 16e en 17e eeuw kende de stad een bloeiperiode en de meeste gebouwen stammen dan ook uit deze periode.

In de 19e eeuw vaarden duizenden emigranten naar de haven van Hull alvorens ze verder vaarden naar Noord-Amerika. De groei van de stad stopte echter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na Londen was Hull de zwaarst gebombardeerde Britse stad. De bombardementen van 1941 waren verwoestend. De oorlog had zijn sporen achter gelaten en het was een lange weg om de stad weer op te knappen.

Wie door het oude centrum loopt en om zich heen kijkt, zal vast merken dat de stad absoluut zijn charme heeft gehad. Het maritieme leven van vroegere tijden is inmiddels verleden tijd. In plaats daarvan zijn de oude gebouwen inmiddels omgetoverd tot hippe en creatieve plekken. Er is nog altijd veel werk te verrichten, maar Hull is absoluut op de goede weg.

Verhalen over Hull

De leukste biercafés van Hull - Taphouse Brewpub

De leukste biercafés van Hull

Engeland staat bekend om haar vele pubs. Vrijwel iedere stad heeft een ruime keuze aan verschillende pubs en Hull is daarop geen uitzondering. Het oude centrum van de stad barst van de gezellige pubs...