Reistips voor Diekirch

Aan de oevers van de rivier Sûre ligt het stadje Diekirch. Het wordt omgeven door de groene plateaus Haardt, Goldknapp, Seitert en Herrenberg.

In het oude gedeelte van Diekirch en de oude straatjes kunnen bezoekers genieten van een glaasje bier op het plein of wandelen door de oude straatjes waar cafés en winkels te vinden zijn. Diekirch wordt ook wel de Ezelstad genoemd. De ezel is de mascotte van de stad en de jaarlijkse optocht staat in teken van het dier. Door de inwoners van de omliggende gemeenten werden de mensen in Diekirch ezels genoemd omdat ze de aanleg van het spoorlijn Luxemburg-Troisvierges wilden verhinderen. Ezels graasden ook op de heuvels rondom de stad en de dieren zouden hebben geholpen met het vervoer van de druiven van de wijngaarden. Aan de Rue St. Antoine is zelfs een Ezelsfontein opgericht.

In het oude centrum kunnen bezoekers veel ontdekken over de geschiedenis. De St. Laurentiuskerk is een historisch monument dat rust op de restanten van een oude Romeinse Villa. Romeinen hadden deze ideale locatie vroeger ook al opgemerkt en bouwden er een nederzetting met villa’s. Opgravingen zijn te bewonderen in het Musée Municipal des Mosaïques Romaines. Een ander interessant museum is het Nationaal Historisch Militair Museum, waar in levensgrote diorama’s de Slag van de Ardennen wordt weergegeven.

Rondom Diekirch zijn vele wandelpaden te vinden en ook met de fiets kun je mooie tochten maken.

Land

Luxemburg

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Plan je reis naar Luxemburg

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Luxemburg

ANWB

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Boek een hotel in Diekirch

Booking.com