Orvelte - Nederland
Orvelte Nederland

Reistips voor Orvelte

Als je het boerenleven van vroeger wil ervaren, moet je absoluut eens het monumentendorp Orvelte bezoeken. In dit nostalgische dorp in Drenthe ga je even helemaal terug in de tijd. En dat terwijl er wel gewoon mensen wonen en werken.

Zodra je dit monumentendorp binnenstapt wordt je omgeven door de typische nostalgische monumentale boerderijen met rietdaken, rustieke gebouwen en oude klinkerweggetjes. Bij een aantal van de oude gebouwen kun binnen een kijkje nemen. Er is een schaapskooi, een oud-Hollandse snoepwinkel, een kleine melkfabriek, een klompenmaker, een kleine dierentuin en de smid is nog regelmatig aan het werk in zijn smidse. Met enige regelmaat worden er bijzondere evenementen en themadagen gehouden.

Volgens de lezers van ANWB Kampioen is Orvelte één van de mooiste dorpen van Nederland. Het dorp is ontstaan tussen de 11e eeuw en 13e eeuw en werd bewoond door boeren. Door de modernisering in de 20e eeuw veranderde het leven en het aanzicht van het dorp. In 1967 werd Orvelte als beschermd dorpsaanzicht gewezen om het oorspronkelijke karakter te behouden. Het dorp en de boerderijen werden hersteld en zo ingericht als het in de 19e eeuw eruit moet hebben gezien. Orvelte is geheel autovrij en je vindt er meerdere verblijfsaccommodaties in het dorpskern.

Boek een hotel in Orvelte

Booking.com