Ljubljana Slovenië

Reistips voor Ljubljana

Ljubljana is de grootste stad van Slovenië en direct ook de hoofdstad. De stad ligt aan de oever van de rivier Ljubljanica, een rivier die de stad in tweeën splitst. Ljubljana staat niet bij veel mensen op het lijstje om eens te bezoeken tijdens een stedentrip. Toch is een bezoek aan de hoofdstad van Slovenië de moeite waard.

Ljubljana is absoluut geen grote stad, het behoort tot één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Hiermee is de stad overzichtelijk en zijn de belangrijkste hotspots op loopafstand te bereiken. Verwacht overigens geen wereldberoemde bezienswaardigheden in de stad. Ten tijde van het IJzeren Gordijn was Ljubljana nog een grauwe oostblokstad. Daar is tegenwoordig niets meer van te merken. De stad barst van de architectonische hoogstandjes. Veel gebouwen in het centrum hebben een mix van jugendstil en barok. Omdat Ljubljana een echte studentenstad is, bruist het van het leven en zijn er geregeld ook culturele evenementen.

De meeste bezienswaardigheden en leuke restaurants kun je vinden in het historische centrum. De belangrijkste gebouwen is zonder twijfel het kasteel, de Ljubljanski Grad. Het kasteel is het hoogste punt en biedt een geweldig uitzicht over de stad. Een andere belangrijke bezienswaardigheid zijn de Drie Bruggen en de Drakenbrug.

Boek een hotel bij Ljubljana

Booking.com

Boek vooraf een activiteit