Český Šternberk Tsjechië

Reistips voor Český Šternberk

Český Šternberk is klein dorp in de regio Midden-Bohemen en telt circa 150 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit dorp is het kasteel waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 13e eeuw. Tijdens deze periode werden er in deze Tsjechische regio vele stenen kasteel gebouwd. Het kasteel van Český Šternberk werd in opdracht van Zdeslav van de Divisov gebouwd op een heuvel aan de rivier Sázava. Zo kon dit dorp ontstaan als een kasteelnederzetting. Zdeslav noemde het kasteel Sternberk, afgeleid van het Duitse woord ‘Sterrenberg’. Later ging Zdeslav door het leven met de naam Sternberk. Ondanks een roerige geschiedenis is het kasteel nog altijd in bezit van de familie Sternberk.

In 19o1 werd Český Šternberk verbonden met een spoorlijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat toeristen hierheen konden komen om het kasteel te bezoeken. Naast het kasteel kunnen bezoekers hier kanoën en varen over de rivier.

Verhalen over Český Šternberk

Het kasteel van Český Šternberk

Stel, je bent 96 jaar oud en je bent alleen. Waar zie je jezelf wonen? Waarschijnlijk denk je niet direct aan een enorm kasteel, toch? In het Tsjechische plaatsje Český Šternberk staat een enorm...

Plan je reis naar Tsjechië

  • De belangrijkste luchthaven van Tsjechië is het Václav Havel Airport in Praag. Ook vanag de luchthavens van Brno, Karlovy Vary en Ostrava vertrekken dagelijks regionale luchtvaartmaatschappijen. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van ANWB.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Visit Czech Republic.

Boek een hotel in Český Šternberk

Booking.com