Český Šternberk

Český Šternberk is klein dorp in de regio Midden-Bohemen en telt circa 150 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit dorp is het kasteel waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 13e eeuw. Tijdens deze periode werden er in deze Tsjechische regio vele stenen kasteel gebouwd. Het kasteel van Český Šternberk werd in opdracht van Zdeslav van de Divisov gebouwd op een heuvel aan de rivier Sázava. Zo kon dit dorp ontstaan als een kasteelnederzetting. Zdeslav noemde het kasteel Sternberk, afgeleid van het Duitse woord ‘Sterrenberg’. Later ging Zdeslav door het leven met de naam Sternberk. Ondanks een roerige geschiedenis is het kasteel nog altijd in bezit van de familie Sternberk.

In 19o1 werd Český Šternberk verbonden met een spoorlijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat toeristen hierheen konden komen om het kasteel te bezoeken. Naast het kasteel kunnen bezoekers hier kanoën en varen over de rivier.

Land

Tsjechië

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Plan je reis naar Tsjechië

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Tsjechië

ANWB

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Verhalen over Český Šternberk

Reistips

Het kasteel van Český Šternberk

Stel, je bent 96 jaar oud en je bent alleen. Waar zie je jezelf wonen? Waarschijnlijk denk je niet direct aan een enorm kasteel, toch? In het Tsjechische plaatsje Český Šternberk staat een enorm...

Plan je reis naar Tsjechië

Boek een hotel in Český Šternberk

Booking.com