Zwitserland - Lausanne
Lausanne Zwitserland

Reistips voor Lausanne

Lausanne is idyllisch gelegen aan het Meer van Genève. De stad is een combinatie van een zakenstad, universiteitsstad en een vakantieoord. Daarom profileert het zichzelf als zaken- en congresstad. Het Olympisch comité is hier gevestigd en wellicht met een bepaalde reden.

Het historisch centrum is gebouwd op drie heuvels en wordt omringd door wijnbergen en ligt aan het prachtige Meer van Genève. Aan de overzijde heb je een fantastisch zicht op de Savooise Alpen. In het centrum vind je leuke steegjes met cafés en boetiekjes en oogt het straatbeeld middeleeuws. Een bijkomend voordeel is dat het centrum grotendeels autovrij is. Met het openbaar vervoer kunnen bezoekers zich echter gemakkelijk verplaatsen.

Grootste trekpleister is de kathedraal. Je kunt de toren beklimmen voor het mooiste uitzicht. Meer dan een millennium was de stad bisschopszetel. Je vindt er parken, prachtige bouwwerken en flink wat musea. Één hiervan is natuurlijk het Olympisch Museum waar je meer te weten kunt komen over de Olympische Spelen. Ook voor theater en muziek ben je hier aan het juiste adres.

Geschiedenis

Uit oude vondsten is gebleken dat het gebied al in de vierde eeuw voor Christus werd bewoond. De Romeinen hebben hier een kamp gebouwd dat ze Lousanna noemden. Nadat Lausanne in de 6e eeuw een bisschopsplaats en werd bestuurd door de Hertogen van Savoye, wist de stad verder te groeien. De universiteit werd in 1540 geopend en in 1803 werd Lausanne de hoofdstad van Vaud.

Verhalen over Lausanne

Wijngaarden van Lavaux - Zwitserland

De Wijngaardterrassen van Lavaux

Bij wijngebieden denk je al snel aan landen als Frankrijk of Italië. Maar ook in Zwitserland zijn ze trots op hun wijngebieden. Veel van de wijnen die in dit land worden geproduceerd worden...

Boek een hotel in Lausanne

Booking.com

Boek vooraf een activiteit