Kerstmarkten

Kerstmarkt van Aken

Op 15 december maakte ik mijn laatste reis van 2017. Na de kerstmarkten van Oberhausen, Bielefeld, Münster en Fulda bezocht ik op 15 december samen met mijn moeder de kerstmarkt van Aken. Inmiddels zijn de meeste kerstmarkten reeds afgebouwd en moeten we weer tot november wachten. Zou je volgend jaar de kerstmarkt van Aken moeten bezoeken? Ik zocht het voor jullie uit.

Kerstmarkt van Aken
Ik bezocht in december de Aachener Weihnachtsmarkt

Aachener Weihnachtsmarkt

De kerstmarkt van Aken begint vanaf half november en dompelen je onder in een ultieme kerststemming. De kerstmarkt wordt met 1,5 miljoen bezoekers per jaar goed bezocht. In 2015 was de kerstmarkt zelfs de derde mooiste kerstmarkt van heel Europa. Naast Duitsers is de kerstmarkt vanwege de ligging ook geliefd bij de Nederlanders, Belgen en de Fransen. Vanuit Eindhoven rijdt je in een kleine anderhalf uur naar Aken. Je kunt je auto parkeren bij de parkeergarage bij de Siederstrasse. Hier betaal je voor een volledige dag 14 Euro, maar je bent direct in het centrum van de stad en bij het begin van de kerstmarkt. De kerstmarkt is uitgestrekt. Er zijn volop kerstkraampjes te vinden in de winkelstraten en op de pleinen van de stad. Toch is het knus, sfeervol en kun je er heerlijk slenteren.

Op de kerstmarkt is er natuurlijk een ruim aanbod aan lekkernijen en hapjes. Waaronder Reibekuchen, Bratwurst, Franse en Nederlandse nougat, Boerenkool, kastanjes en Flammkuchen. Om jezelf op te warmen kun je natuurlijk ook hier Glühwein, zowel rood als wit, drinken. Wil je eens wat anders, probeer dan zeker ook eens Met. Dit is hete wijn met honing. Maar wat Aken speciaal maakt zijn de Aachener Printen, de specialiteit van de stad. Het is een soort peperkoek in allerlei verschillende vormen en smaken. Wie over de kerstmarkt wandelt zal volop kerstkraampjes zien waar ze worden aangeboden, maar bekijk ook zeker de vele etalages van de bakkerijen. Het water zal je in de mond lopen. Neem ook zeker een zakje mee naar huis.

In tegenstelling tot mijn favoriete kerstmarkt in Oberhausen, is het aanbod van eten en drinken een stuk minder. Maar de sfeer en de historische gebouwen van de stad maken deze kerstmarkt absoluut de moeite waard om te bezoeken. Er zijn veel kerstkraampjes waar je leuke spulletjes kunt kopen. Ideaal als je nog een leuk kerstcadeau zoekt. En tussen het shoppen door natuurlijk lekkere hapjes en drankjes nuttigen.

Kerstmarkt van Aken
De kerstmarkt bij het stadhuis van Aken
Kerstmarkt van Aken
Verlichte sterren, mooie kerstversiering
Kerstmarkt van Aken
Aachener Printen, de specialiteit van de stad
Kerstmarkt van Aken
Koop zeker een pakje voor thuis
Kerstmarkt van Aken
Kijk vooral ook in de etalages van de winkels
Kerstmarkt van Aken
Leuke spulletjes voor kinderen
Kerstmarkt van Aken
Heisser Met, een andere variant op Glühwein
Kerstmarkt van Aken
Franse nougat
Kerstmarkt van Aken
Gezellige drukte op de pleinen van Aken
Kerstmarkt van Aken
De kerstmarkt rondom de Dom
Kerstmarkt van Aken
Wanneer het donker is wordt de kerstmarkt sfeervoller door de vele lichtjes
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie