Volcán Santa Maria - Guatemala
Volcán Santa Maria Guatemala

Reistips voor Volcán Santa Maria

Op veel websites wordt de Volcán Santa Maria als actief beschreven, maar dit is niet helemaal waar. De Volcán Santa Maria is niet actief, maar de nabij gelegen Volcan Santiaguito wel. Deze vulkaan is echter ontstaan uit een uitbarsting van de Volcán Santa Maria in 1902 waarbij meer dan 5000 mensen omkwamen. Deze uitbarsting duurde maar liefst 19 dagen en een groot gedeelte van de vulkaan werd weggeblazen. Hierbij ontstond er aan de voet van de vulkaan dus de Volcán Santiaguito.

De Volcán Santa Maria wordt tegenwoordig door vele mensen beklommen. De klim is redelijk eenvoudig door een goed pad dat begint in de stad Quetzaltenango. Er is een uitzichtpunt naar de actieve Volcán Santiaguito, waar je bij goed weer perfect uitzicht hebt op de enorme rookwolken. Maar ook kan de top van 3772 meter worden bereikt. Hier worden Maya ceremonies gehouden door de lokale mensen. Blijf op de paden, want in de bossen op de hellingen kun je gemakkelijk verdwalen.

Verhalen over Volcán Santa Maria

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Volcán Santa Maria

Booking.com