Playa del Carmen - Mexico
Playa del Carmen Mexico

Reistips voor Playa del Carmen

Het schiereiland Yucatan is een populaire vakantiebestemming. Playa del Carmen is bijvoorbeeld een badplaats op dit schiereiland waar veel mensen hun vakantie vieren. Hier vindt je immers veel luxe hotels, mooie witte stranden en veel bezienswaardigheden in de directe omgeving.

Gedurende precolumbiaanse tijden diende het vissersdorpje Playa del Carmen, toen het nog Xaman-Ha heette, als vertrekplaats van boten naar het eiland Cozumel. De Maya’s trokken hierheen vanwege het heiligdom voor de godin Ixchel. Toeristen die onderweg waren naar Cozumel ontdekten het dorp. In de beginjaren ’90 was Playa del Carmen nog een rustig plaatsje met een kleine 5000 inwoners. Dankzij de toenemende toerisme is dit inwonersaantal gestegen naar 150.000 inwoners. De verwachting is dat dit aantal alleen maar zal stijgen. In de afgelopen jaren is er een nieuw winkelcentrum opgeleverd en zijn er plannen om een overdekt winkelcentrum te openen. De hotelzonde Playacar is tegenwoordig ook onderdeel geworden van de stad.

Wie het onontdekte Mexico op wil zoeken, zal niet hierheen moeten trekken. Wil je relaxen aan het strand, slenteren over de boulevard en heerlijk eten wanneer de zon ondergaat, dan ben je in Playa del Carmen aan het juiste adres. Rondom deze stad kun je voldoende excursies boeken om toch even de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken.

Boek een hotel in Playa del Carmen

Booking.com

Boek vooraf een activiteit