Natural Bridges National Monument

In de staat Utah vind je veel natuurlijke bogen en een kleiner aantal natuurlijke bruggen. De bruggen worden gevormd door stromend water terwijl de bogen ontstaan door verschillende vormen van erosie. In het Natural Bridges National Monument zijn drie natuurlijke bruggen te vinden die gevormd zijn door de Colorado River.

Men vermoedt dat het park eeuwen geleden werd bewoond door jagers en verzamelaars. In het park zijn rotsschilderingen en stenen gereedschappen gevonden. Rond het jaar 1100 vestigden migranten zich in diepere gebieden waar voldoende water voor handen was. Boeren uit Mesa en Navjo- en Paiutes-indianen leefden hier later ook. De Europese geschiedenis begint pas in 1883 toen goudzoekers naar rijkdom speurden rond de oevers van de Colorado River. Goud werd niet gevonden, maar wel drie natuurlijke bruggen; de Sipapur Bridge, Kachina Bridge en Owachomo Bridge. De Sipapu Bridge is de op één na grootste natuurlijke brug ter wereld.

Het Natural Bridges National Monument is één van de oudste monumenten van de Verenigde Staten. Toen National Geographic Magazine in 1904 een stuk schreef over natuurlijke bruggen, werd het gebied op 16 april 1908 door president Theodore Roosevelt tot nationaal monument verklaard. Hiermee werd Natural Bridges National Monument het eerste monument van de staat Utah. Veel bezoekers trok het gebied echter niet vanwege de geïsoleerde ligging. Mensen waren drie dagen onderweg per paard, omdat er nog geen wegen waren aangelegd. Dit veranderde in de jaren ’50 van de 20e eeuw toen er allerlei wegen werden aangelegd om uraniummijnen mogelijk te maken.

Het park kan per auto worden bezocht. De bruggen zijn te bezichtigen vanaf diverse uitkijkpunten. Maar er zijn ook wandelpaden naar de bruggen zodat je ze van dichterbij kunt bekijken. Sportieve wandelaars kunnen ook een een ronde door het gehele park lopen.

Boek een hotel in Natural Bridges National Monument

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Natural Bridges National Monument via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Ook in Utah

Bekijk ook deze steden en plekken in Utah