Natural Bridges National Monument
Natural Bridges National Monument Utah

Reistips voor Natural Bridges National Monument

In de staat Utah vind je veel natuurlijke bogen en een kleiner aantal natuurlijke bruggen. De bruggen worden gevormd door stromend water terwijl de bogen ontstaan door verschillende vormen van erosie. In het Natural Bridges National Monument zijn drie natuurlijke bruggen te vinden die gevormd zijn door de Colorado River.

Men vermoedt dat het park eeuwen geleden werd bewoond door jagers en verzamelaars. In het park zijn rotsschilderingen en stenen gereedschappen gevonden. Rond het jaar 1100 vestigden migranten zich in diepere gebieden waar voldoende water voor handen was. Boeren uit Mesa en Navjo- en Paiutes-indianen leefden hier later ook. De Europese geschiedenis begint pas in 1883 toen goudzoekers naar rijkdom speurden rond de oevers van de Colorado River. Goud werd niet gevonden, maar wel drie natuurlijke bruggen; de Sipapur Bridge, Kachina Bridge en Owachomo Bridge. De Sipapu Bridge is de op één na grootste natuurlijke brug ter wereld.

Het Natural Bridges National Monument is één van de oudste monumenten van de Verenigde Staten. Toen National Geographic Magazine in 1904 een stuk schreef over natuurlijke bruggen, werd het gebied op 16 april 1908 door president Theodore Roosevelt tot nationaal monument verklaard. Hiermee werd Natural Bridges National Monument het eerste monument van de staat Utah. Veel bezoekers trok het gebied echter niet vanwege de geïsoleerde ligging. Mensen waren drie dagen onderweg per paard, omdat er nog geen wegen waren aangelegd. Dit veranderde in de jaren ’50 van de 20e eeuw toen er allerlei wegen werden aangelegd om uraniummijnen mogelijk te maken.

Het park kan per auto worden bezocht. De bruggen zijn te bezichtigen vanaf diverse uitkijkpunten. Maar er zijn ook wandelpaden naar de bruggen zodat je ze van dichterbij kunt bekijken. Sportieve wandelaars kunnen ook een een ronde door het gehele park lopen.

Land

Utah

Verhalen over Natural Bridges National Monument

Plan je reis naar Utah

  • De enige luchthaven in Utah waar je rechtstreeks op kunt vliegen is Salt Lake City. Zowel KLM als Delta Air Lines vliegt naar deze stad. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Natural Bridges National Monument

Booking.com