Backpack Bestemmingen - Roëll de Ram
Blog

Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram

Vorig jaar verscheen het boek Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram. Ik had het boek al enkele malen voorbij zien komen op internet en heb het meerdere malen in de boekwinkel in mijn handen gehad. Omdat mijn moeder al eens een foto van dit boek doorstuurde via WhatsApp, hoopte ik stiekem dat ik het boek onder de kerstboom terug zou vinden afgelopen december. Helaas bleek het boek niet onder de boom te liggen. Dan wachten tot mijn verjaardag toch? Tot ik op Facebook een berichtje zag van Roëll, wie het boek zou willen ontvangen en erover wilde schrijven. Nog geen dag later kreeg ik een mailtje van Roëll en niet veel later lag dit mooie boek op de deurmat.

Backpack Bestemmingen - Roëll de Ram
Backpack Bestemmingen, een boek geschreven voor Roëll de Ram van WeAreTravellers

Wie is Roëll de Ram?

Roëll de Ram is de oprichtster van WeAreTravellers.nl, één van meest bekende travelblogs van Nederland. Toen ze 19 jaar oud was begon ze aan haar eerste backpackavontuur in Brazilië. Het werd een aaneenschakeling van fantastische avonturen. Het reisvirus had ze volledig te pakken en na haar studie maakte ze zelfs een wereldreis. Hierna maakte ze ieder jaar een grote reis. Inmiddels heeft Roëll al heel wat van de wereld gezien en heeft ze al flink wat bestemmingen van haar bucketlist kunnen afstrepen. Ze besloot om een groot deel van haar avonturen te bundelen in een boek: Backpack Bestemmingen.

Backpack Bestemmingen - Roëll de Ram
In het boek kun je lezen over 23 backpackbestemmingen

23 backpack bestemmingen

In het boek vind je 23 verschillende landen over de wereld waar je goed kunt backpacken. Geen enkel continent wordt overgeslagen. De meeste bestemmingen zijn al redelijk bekend, zoals Amerika, Mexico, Cuba, Indonesië en Vietnam. Toch staan er ook enkele verrassende bestemmingen tussen zoals de Seychellen, Brazilië, Japan en Myanmar. Per land kun je een korte opsomming lezen van de belangrijkste punten van het desbetreffende land zoals de reistijd, een indicatie van het budget en het vervoer. Per land word vervolgens beschreven wat je absoluut niet mag missen. Niet alleen de bekende highlights, maar ook minder bekende locaties. Roëll geeft je een voorbeeld van een route en een heleboel tips. Per land zie je flink wat inspirerende foto’s, deze zijn door Roëll zelf gemaakt en geven ook een persoonlijke touch aan het boek.

Backpack Bestemmingen - Roëll de Ram
Backpack Bestemmingen - Roëll de Ram
Het boek is een heerlijke inspiratiebron

Heerlijke inspiratiebron

‘Backpack Bestemmingen’ begint met informatie over backpacken. Waarom zou je moeten backpacken, hoe je geld kunt besparen tijdens je reis en welke spullen je mee moet nemen in je tas. Ik zie mezelf totaal niet als een backpacker. Zoals het boek mij omschrijft, ben ik eerder een flashpacker. Iemand die een auto huurt, zijn apparatuur op reis belangrijk vindt en liever iets luxer slaapt. Dit wil overigens niet zeggen dat dit boek niet aan mij besteed is. Wanneer ik een verre reis uitzoek laat ik me graag inspireren door boeken en blogs. Ik zoek informatie op en dankzij mooie foto’s kan ik al een goed beeld krijgen van een bepaalde bestemming.

Roëll voldoet in haar boek aan beide elementen. Het boek staat boordevol jaloersmakende foto’s waardoor je geneigd bent om een vliegticket naar alle 23 bestemmingen te gaan boeken. Je wordt zowat meegenomen op de reizen van Roëll. Door de foto’s krijg je direct een goed beeld bij de bestemming waar je over leest. De teksten zijn fijn geschreven en zijn kort, maar vol met nuttige informatie. Wil je toch meer over de bestemmingen te weten komen? Dan kun je op de website van WeAreTravellers.nl meer informatie vinden.

Een aantal bestemmingen uit het boek kunnen we al afstrepen. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe anderen door deze landen reizen. Wat hebben anderen gezien wat wij niet hebben gezien en andersom. Bepaalde tips en foto’s ken ik uit mijn eigen ervaring. Momenteel zijn wij aan het nadenken over onze grote reis van 2019. Wellicht wordt het zelfs één van de bestemmingen uit het boek. Als ik Roëll nog een tip mag geven….. schrijf nog eens een boek over je overige bestemmingen! Daar ben ik uiteraard ook nieuwsgierig naar.

Wil jij ook geïnspireerd worden door het boek Backpack Bestemmingen?

Bestel het boek
Backpack Bestemmingen - Roëll de Ram
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!