De mooiste plekken in de Ardennen
België

De mooiste plekken in de Ardennen

Jaarlijks trekken er veel vakantiegangers naar België. Gaan ze door naar Luxemburg, dan rijden ze er dwars door heen of het is de eindbestemming van de reis; De Belgische Ardennen. Een schouwspel van moeder natuur. De Ardennen hebben heel wat te verbergen, dus om het beste uit jouw vakantie te halen in de Ardennen hebben we een top 5 gemaakt van mooiste plekken in de Ardennen. Ook ideaal als je op dat moment in een van de vele vakantiehuizen in de Ardennen zit!

De mooiste plekken in de Ardennen
Dit is de top 5 mooiste plekken in de Ardennen - Bron: Lloyd Dirks via Unsplash

De Ardennen

Het natuurgebied beslaat een groot deel van België, noorden van Luxemburg en een klein deel van het Duitse Eifel gebied. Het grote beboste gebied herbergt prachtige dorpen en steden in zowel België als Luxemburg. Steden als Spa, Verviers, La Roche, Bastogne en Luxemburgse plaatsen als Esch-sur-Sûre en Wiltz zijn prachtige plekken om een dagje door te brengen. In deze steden is van alles te bekijken en te doen. Voor zowel de sportievelingen als de sightseeners is het een prachtig gebied om de vakantie door te brengen. De fauna en flora zijn zeer divers en in grote mate aanwezig. Dankzij het dichtbeboste gebied zijn er veel wilde dieren te vinden, zoals lynxen, zwijnen, herten, roofvogels en wolven.

Wat moet ik zeker doen of bekijken in de Ardennen?

La Roche

La Roche is gelegen in het hart van de Ardennen en wordt ook wel de Parel van de Ardennen genoemd. La Roche is populair bij veel vakantiegangers, motorrijders en dagjesmensen die het Kasteel van La Roche komen bezoeken. La Roche is gelegen aan de rivier de Ourthe en vele kajakkers komen onder de mooie brug doorvaren. In La Roche is, naast het kasteel, veel te bekijken zoals de stad verkennen via een treintje, recreatiebos Parc Chlorophylle en Museum Slag om de Ardennen. Ook is er veel te doen, zoals kanoën en kajakken over de Ourthe, heerlijk wandelen in de bossen langs de Ourthe of lekker zwemmen!

De grotten van Hotton

Deze grotten werden in 1958 pas ontdekt nabij het stadje Hotton sur Ourthe. Deze bijzondere druipsteengrotten worden jaarlijks goed bezocht. Daal af naar beneden en kom prachtige stalagmieten tegen. Om het uur wordt een rondleiding van 45 georganiseerd. Kortom, een fantastische ervaring!

De mooiste plekken in de Ardennen
De Ardennen hebben heel wat te verbergen - Bron: François DALLAY via Unsplash

Routes des Sources

Een rit van 130 km ter ontdekking van groene valleien van de Vesdre en de Hoëgne. Via kronkelweggetjes omhoog kom je langs het plaatsje Spa, dat onder meer bekend is van het watermerk Spa en het circuit Spa Francorchamps van de Formule 1. In deze plaats vind je luxe restaurants en winkels, waterbronnen, wellness centra en prachtige resorts. De route vervolg je richting Chaudfontaine, een ander bekend watermerk. Tussen deze twee plaatsen in kom je langs andere heerlijke plaatsjes die de moeite zijn om af en toe uit te stappen en te genieten.

Het stuwmeer van Nisramont

Dit stuwmeer is nog niet ontdekt door de massa. Een waar schouwspel is dit prachtige stuwmeer midden in de bossen van de Ardennen. Het stuwmeer is bijna 120 meter lang en 16 meter hoog. Rondom het stuwmeer is het heerlijk wandelen, maar ook kun je hier zwemmen, kano varen, vissen of kajakken. Ben je met de camper op pad? Dan kun je hier ook gratis verblijven op de parkeerplaats.

Durbuy

Wellicht het kleinste stadje van België, gevestigd aan de rivier de Ourthe, maar in de gemeente Durbuy wonen toch zo een bijna 11.000 inwoners. Waarom wordt dit een kleine stad genoemd? Als er gekeken wordt naar de inwoners in het centrum Durbuy, wordt er vermeldt dat er ongeveer 400 mensen wonen. Daar in tegen is het wel een prachtige plek met schilderachtige steegjes, een pad van keien en een centrum met heerlijke bourgondische restaurants. Daarnaast heeft de stad een prachtig kasteel dat neer kijkt op het stadje, Kasteel Ursel. Een plek die je zeker niet wilt missen als je in de Ardennen bent!

 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Meer informatie