Osnabrück - Duitsland
Osnabrück Duitsland

Reistips voor Osnabrück

Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een stedentrip in Duitsland wil doen, maar Osnabrück heeft voldoende te bieden. De stad ligt niet ver van de Nederlandse grens en wordt niet overlopen met toeristen.

In 800 verwierf Karel de Grote de stad tot bisschopszetel en in de 13e eeuw trad de stad toe tot de Hanze. In 1648 vonden is Osnabrück de onderhandelingen plaats over de Vrede van Westfalen. Hiermee kwam een einde aan de Dertigjarige Oorlog. Dit werd bekendgemaakt op de trappen van het stadhuis. Hiermee kreeg Osnabrück ook de bijnaam ‘de stad van de vrede’.

De meeste bezienswaardigheden van de stad zijn in de Innenstadt te vinden. Rondom de Marktplatz heb je onder meer het Rathaus, de Marienkirche en enkele fraaie huizen. De Dom, die tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd raakte, ligt niet ver van de Marktplatz af en is zeker een bezoekje waard. Fraaie vakwerkhuizen kun je in de wijk Heger-Tor vinden. Iets buiten het centrum zijn de botanische tuinen van de universiteit te vinden. En als je van wandelen houdt, kun je buiten de stad de rondwandeling bij de Piesberg maken. En vergeet zeker ook niet om heerlijk te eten en te drinken in Osnabrück. Breng een bezoek aan de brouwerij, drink koffie in de traditionele koffiehuizen en geniet van het heerlijke gebak en ijs.

Verhalen over Osnabrück

Teutoburger Wald - Hermannsdenkmal

Tips voor het Teutoburger Wald

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om een mooie, gevarieerde regio in Duitsland te ontdekken. Het Teutoburger Wald (Teutoburgerwoud) is een leuke bestemming voor een korte vakantie, maar ook ideaal...

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Osnabrück

Booking.com