Reisverslag Weerribben-Wieden - Belt-Schutsloot
Belt-Schutsloot Nederland

Reistips voor Belt-Schutsloot

Net als in Giethoorn vormen de boerderijen met rieten daken, de houten bruggetjes en de waterwegen het decor van Belt-Schutsloot. Dit dorp is misschien minder beroemd dan het grotere zusje, maar is even mooi en karakteristiek. Belt-Schutsloot is gelegen in de schitterende natuur tussen meren, kanalen en rietlanden.

Belt-Schutsloot is ontstaan uit twee nederzettingen: Belt en Schutsloot. De oorspronkelijke bebouwing was voornamelijk georiënteerd op Schutsloot. Tot aan 1959 was het dorp enkel te bereiken over het water. Haaks op het dorp loopt de Arembergergracht. Dit kanaal werd in de 17e eeuw gegraven voor de afvoer van turf. Tegenwoordig wordt het kanaal voornamelijk gebruikt voor plezier- en beroepsvaart.

Ten opzichte van Giethoorn is Belt-Schutsloot een stuk rustiger. Bezoekers kunnen hier nog in alle rust genieten van het pittoreske waterdorp. Nog altijd wonen er boeren, rietsnijders en vissers, maar het dorp leeft ook van recreatie. Net zoals in Giethoorn kun je hier bootjes huren om over de watergrachten te varen. Rondom het dorp ligt prachtige natuur van het Nationaal Park Weerribben-Wieden waar bezoekers een tocht over het water kunnen maken.

Land

Nederland

Boek je accommodatie

Booking.com

Plan je reis naar Nederland

Zok hotels

Boek een reis door Nederland

ANWB

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Verhalen over Belt-Schutsloot

Reisverslag Weerribben-Wieden - Giethoorn

Reisverslag: Weerribben-Wieden

De laatste weken waren niet gemakkelijk als reisblogger. Er stonden al weinig tripjes op het programma, maar door de coronacrisis kwam er ook geen enkele trip bij. Mijn trip naar Beieren ging niet...

Doen in Belt-Schutsloot

Boek een hotel in Belt-Schutsloot