Stara Fužina Slovenië

Reistips voor Stara Fužina

Stara Fužina is een pittoresk dorpje gelegen in het Nationaal Park Triglav, het enige nationaal park van Slovenië. Het dorp ligt in de regio van Bohinj en hoort bij de Julische Alpen.

Stara Fužina bestaat voornamelijk uit oude boerderijen die nog in authentieke staat verkeren. Veel van de boerderijen zijn versierd met prachtige houtsnijwerken. Tussen de boerderijen door zie je onder meer boomgaarden en de kenmerkende kozolec. Deze houten hooirekken zijn typische Sloveens en zijn niet weg te denken uit het landschap. Aan de rand van het dorp staat een opvallende kerk die gewijd is aan de heilige sint Paul. In de kerk vind je de oudste fresco’s van Slovenië, waaronder twee witte duivels. Men denkt dat ze wit zijn geworden door de regen en de vochtigheid. Dat de Slovenen van mythes geloven blijkt ook het de benaming voor de brug over de Mostnica rivier. Deze brug wordt de duivelsbrug genoemd, omdat de inwoners de bouw van de brug en het standhouden ervan zeer bijzonder vonden. Dit moest volgens hun wel het werk van de duivel zijn.

Door de prachtige ligging aan het meer en de rand van de Julische Alpen, is Stara Fužina een ideale locatie voor diverse activiteiten. Vanuit het dorp starten meerdere wandelroutes door de omgeving. Zo kun je onder meer een rondje lopen om het meer van Bohinj of de Mostnica kloof en het Voje dal verkennen. De groene natuur met vele watervallen en de bergen op de achtergrond maken het gebied een bijzondere bestemming. Behoudens wandelen kun je er ook fietsen, skiën of kanoën.

Verhalen over Stara Fužina

Wandelen in Bohinj, Slovenië

Wandelen in Slovenië: Bohinj

Eerder dit jaar kreeg ik de kans om Slovenië te ontdekken. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en wandelen. Gedurende mijn trip maakte ik meerdere wandelingen en kon ik de...

Boek een hotel bij Stara Fužina

Booking.com

Boek vooraf een activiteit