Page - Arizona - Verenigde Staten
Page Arizona

Reistips voor Page

Maak tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten zeker een stop in Page, in de staat Arizona. In dit Navajo-gebied is namelijk veel te beleven en er zijn mooie bezienswaardigheden. Denk hierbij aan Lake Powell, Glen Canyon dam, Horseshoe Bend, Rainbow Bridge, Antelope Canyon en The Wave.

Page werd pas in 1957 gesticht om een woonplaats te bieden aan de arbeiders die op dat moment werkten aan de Glen Canyon dam. Het gebied werd verkregen door land te ruilen met de Navajo-indianen, die veel land bezitten in de omgeving van Page. De dambouwers verhuisden met hun gehele familie naar deze nieuwe nederzetting, waardoor er een dorp ontstond. Op het hoogtepunt van de constructie van de dam woonden er 7500 inwoners. Eigenlijk was het de bedoeling dat de dam werd gebouwd in het Echo Park, het huidige Dinosaur National Monument in Colorado. De bouw van deze dam werd tegengehouden omdat men Echo Park te waardevol vond om onder water te laten lopen. Als alternatief werd de Glen Canyon genoemd. Zo geschiedde en Glen Canyon kwam onder water. Hierdoor verloor Amerika één van de mooiste gebieden met een natuurlijke en culturele rijkdom.

Toen de dam eenmaal gebouwd was, bleef Page bewoond. Tegenwoordig is het een belangrijk vertrekpunt voor veel toeristen naar de nabijgelegen bezienswaardigheden.

Doen en zien

Verhalen over Page

Boek een hotel in Page

Booking.com

Boek vooraf een activiteit