Sequoia National Park - Californië - Verenigde Staten
Sequoia National Park Californië

Reistips voor Sequoia National Park

Grote en hoge bomen met brede stammen domineren het Sequoia National Park. Het park is gelegen in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada, dat met name bekend staat om het Yosemite National Park. Dit is ook het meest populaire park, maar ook het Sequoaia National Park is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dit park wordt samen met het Kings Canyon National Park beheerd door de National Park Service en staat ook wel bekend als SeKi. Wie van natuur en wandelingen houdt, moet zeker eens dit park bezoeken.

De Sierra Nevada is een jong gebergte en is in de geschiedenis een aantal maal bedekt met gletsjers. De gletsjers hebben diepe valleien uitgesneden, waaronder de Kings Canyon. Door de hoogteverschillen wordt het gebied gekenmerkt door steile pieken, watervallen en bergmeren. De Sierra Nevada wordt alsmaar hoger door aardbevingen en erosie door wind en sneeuw speelt ook een rol. In de ondergrond van het gebied zijn honderden grote gevormd waarvan Libum Cave de grootste is. De Crystal Cave is toegankelijk voor bezoekers. De eerste bewoners van het gebied waren de Monachee-Indianen. Zij leefden langs de Kaweah River, in de lagere gedeeltes van het park. Er zijn rotstekeningen teruggevonden en werktuigen gevonden. De pest heeft deze bevolking sterk verminderd. Toen de eerste Europeanen arriveerden werd het gebied ook bewoond. Zo woonde er iemand in een uitgeholde sequoiaboom om het bos te beschermen tegen houthakkers. Helaas zijn veel bomen in het gebied omgekapt, terwijl de bomen snel versplinteren. In 1890 werd bepaald dat er geen bomen meer gekapt mochten worden in het Giant Forest.

De sequoiabomen behoren tot de oudste bomen ter wereld. Sommige bomen zijn zelfs meer dan 200 jaar. De bomen zijn extreem hoog, ze kunnen een lengte van 80 meter halen. Ze groeien van nature alleen nog maar in Californië op de hellingen van Sierra Nevada. De meeste sequoiabomen zijn te bewonderen in het Giant Forest. Hier staat de boom met de grootste volume ter wereld; de General Sherman Tree. Maar in het bos staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld.

Dankzij de natuur leeft er een grote variëteit aan dieren in het gebied. Tijdens de lentes hebben bezoekers een goede kans om zwarte beren te spotten. Deze dieren kunnen onvoorspelbaar reageren op mensen, dus bezoekers van het park worden altijd gewaarschuwd goed voorbereid te zijn. Naast beren leven er dikhoornschapen, vossen, marmotten, herten, fluithazen, slangen, hagedissoorten en verschillende vogelsoorten.

Via de hoofdweg Route 198 kun je oer auto de verschillende zijwegen inrijden waar mooie uitzichtpunten en bijzondere bezienswaardigheden kunnen worden bezocht.

Verhalen over Sequoia National Park

Boek een hotel bij Sequoia National Park

Booking.com

Boek vooraf een activiteit