Verenigde Staten - Nevada
Nevada Verenigde Staten

Nevada

Tussen Californië en Utah ligt de staat Nevada, bekend om de libertaire wetten. Een groot gedeelte van het gebied bestaat uit bergachtige woestijn, maar het meest bekende bestemming is zonder enige twijfel de gokstad Las Vegas.

De eerste Europeanen die Nevada verkenden waren de Spanjaarden. Zij noemden het gebied ‘Sierra Nevada’, wat met sneeuw bedekte bergen betekent. Voordat de Europeanen het gebied bezochten woonden er enkel Indianenstammen. Het gebied werd in 1821 afgestaan aan Mexico, maar na de Mexicaans-Amerikaanse oorlog kwam het weer in handen van de Amerikanen. Op 31 oktober 1864 werd Nevada formeel de 36e staat van de Verenigde Staten. Enkele jaren eerder werd de Comstock Lode ontdekt. Het is één van vele grote zilvermijnen die in gebruik werd genomen. Door de hoeveelheid aan zilver heeft de staat de bijnaam ‘The Silver State’ gekregen. Veel mensen trokken naar Nevada voor werk en in de hoop rijk te worden. Hierdoor bloeide de regio op. Nog altijd is de mijnindustrie van groot belang. Naast zilver wordt er namelijk ook goud gedolven. Maar liefst 80% van het gedolven goud in de Verenigde Staten komt uit Nevada.

Niet iedereen ging werken in de mijnen, want ook de gokindustrie kwam op gang. Lange tijd was het verboden om te gokken in de Verenigde Staten, maar na de economische crisis in 1930 werd gokken gelegaliseerd in Nevada. Zo konden de mensen de verliezen in de mijn- en landbouw opvangen. Het werd een daverend succes en is hierna nooit meer afgeschaft. Zo is Las Vegas uitgegroeid tot ’s wereld grootste en bekendste gokparadijs op aarde.

Naast het gokken is er echter meer te zien. In het noordoosten ligt het Great Basin National Park, je hebt er de Hoover Dam en er zijn mooie druipsteengrotten te bewonderen.

Onze bezochte bestemmingen

Verhalen over Nevada

Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park

Reisroute West-Amerika

In oktober 2017 vertrokken we voor drie weken naar het westen van Amerika. Hier huurden we een auto en wilden we de nationale parken bezoeken die zich rondom de staat Utah bevinden. Onze reis begon...

Laad meer reisverhalen

Bezochte bestemmingen in Nevada