Amerika dag 7 - Dead Horse State Park
Dead Horse Point State Park Utah - Verenigde Staten

Dead Horse Point State Park

Tussen Moab en het Island in the Sky district van het Canyonlands National Park ligt het kleine staatspark Dead Horse Point State Park. Het park is gelegen aan de Highway 313 en goed bereikbaar. Het kleine, hoog gelegen park staat bekend om het fraaie uitzicht op de Coloradovallei. Bezoekers staan hier op zo’n 600 meter hoogte boven de Colorado River en je hebt een spectaculair uitzicht op de de mooie rotsformaties van het Canyonlands en de canyons van het zuidoosten van Utah.

De naam van het park hangt samen met een legende. Cowboys zouden de wilde paarden die hier leefden hebben opgejaagd en naar een smalle doorgang tussen de rotsen hebben gedreven. Deze doorgang zou 27 meter breed zijn geweest en werden door de cowboys afgezet met een barrière van takken. Zo ontstond er een omheinde ruimte tussen de ravijnen waar de paarden gevangen waren. De cowboys kozen de paarden uit die ze wilden temmen en lieten de rest achter. Hoewel de Colorado rivier op 700 meter afstand van de paarden stroomde, stierven de paarden van de dorst.

Het meest bekende punt van Dead Horse Point State Park is het uitzichtpunt Dead Horse Point Overlook. Maar er zijn meer uitkijkpunten die via een 2,5 kilometer lang wandelpad kunnen worden bereikt. Het wandelpad start bij het Visitor Center. Aan de rand van het rotsplateau bereik je vervolgens Pyramid Canyon Overlook, Observation Shelter, Dead Horse Point Overlook, Meander Overlook, Shafer Canyon Overlook, Rim Overlook en de Big Horn Overlook.

Boek een hotel in Dead Horse Point State Park

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Dead Horse Point State Park via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Ook in Utah

Bekijk ook deze steden en plekken in Utah