Jackson

Tussen de ruige bergen Jackson Hole-vallei, vind je het stadje Jackson. Dit is een populaire uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabij gelegen Yellowstone National Park, Grand Teton National Park en National Elk Refuge. Doordat er ook enkele skiresorts te vinden zijn in dit stadje, is het tevens een geliefde locatie voor wintersporters. Maar ook klimmers en mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen.

Oorspronkelijk werd het gebied bewoond door inheemse Amerikaanse stammen, waaronder de Shoshoni, Crow, Blackfeet, Bannock en Gros Ventre. John Colter bracht het stadje een bezoek in 1807 na zijn expeditie in het Yellowstone National Park. Het gebied was reeds in de 19e eeuw al een populaire bestemming voor bergbeklimmers. Enkele bergbeklimmers gaven de namen aan de vallei. Het was David Jackson die zijn naam aan de vallei gaf nadat hij een winter had doorgebracht aan het Jackson Lake.

De stad Jackson kreeg zijn naam in 1894. Veel gebouwen uit deze tijd zijn nog altijd te bewonderen rond het centrale plein van de stad. Bijzonder was ook dat Jackson de eerste stad was met een stadsbestuur vol vrouwen, inclusief de burgemeester en gemeenteraadslid. In 1937 werd een skilift gebouwd. De Teton regio heeft drie goede skigebieden, waaronder het Snow King Resort dat in 1930 werd geopend.

Boek een hotel in Jackson

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Jackson via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Ook in Wyoming

Bekijk ook deze steden en plekken in Wyoming